Apetit uudistaa strategisesti merkittävän ERP-järjestelmänsä

Apetit uudistaa strategisesti merkittävän ERP-järjestelmänsä

Apetit on käynnistänyt yhtiölle strategisesti merkittävän ERP-järjestelmän uudistushankkeen. Hankkeessa Apetit ottaa käyttöön uuden toiminnanohjauksen kokonaisratkaisun, jolla yhtenäistetään yhtiön liiketoimintaprosesseja ja korvataan aiemmin käytössä olleet erilliset SAP- ja Microsoft Dynamics NAV -ratkaisut.

”Konsernin toiminnanohjausjärjestelmä perustuu tällä hetkellä kahden erilaisen ohjelmiston varaan. Yhteinen ERP-ratkaisu vähentää tarvetta erillisten järjestelmien ylläpitoon ja osaamisen hallintaan. Haluamme järjestelmän, joka vahvistaa yhteisiä prosessejamme ja tukee strategiamme toteuttamista,” sanoo Apetitin talous- ja hallintojohtaja Susanna Tevä.

Apetit on valinnut ohjelmisto- ja palveluyritys Digian kumppanikseen kattavaan ERP-järjestelmän uudistushankkeeseen. Uudistuksen tavoitteena on Apetitin strategian mukaisesti vahvistaa liiketoimintojen yhteisiä prosesseja. Valittu ratkaisu perustuu Microsoft Dynamics 365 -teknologiaan. Sopimus sisältää usealle vuodelle jakautuvan toimitusprojektin ja jatkuvat palvelut käyttöönoton jälkeen.

”Uudistushanke tulee mahdollistamaan tiedon tehokkaan hyödyntämisen läpi koko Apetit-konsernin. Uuden toiminnanohjausjärjestelmän avulla voidaan ohjata toimintaa ja optimoida prosesseja aiempaa tehokkaammin, mutta se myös mahdollistaa aidon liiketoiminnan kehittämisen ja luo pohjan tulevaisuuden kilpailukyvylle, kasvulle ja kehitykselle”, kertoo Digia Oyj:n liiketoimintajohtaja Jarkko Savolainen.

Uudistushanke on edennyt suunnitelmien mukaan. Projekti sisältää kaksi käyttöönottovaihetta, joista ensimmäinen tehdään yhtiön toisessa liiketoiminnassa vuoden 2024 aikana ja toinen vuoden 2025 aikana.


Apetit on suomalainen elintarvikeyhtiö, jolla on vahva integraatio kotimaiseen alkutuotantoon. Perustamme toimintamme ainutlaatuiseen ja kestävään arvoketjuun: luomme kasviksista hyvinvointia tarjoamalla maistuvia ja arkea helpottavia ruokaratkaisuja ja jalostamme rypsistä laadukkaita kasviöljyjä sekä rypsipuristeita rehuraaka-aineeksi. Apetit Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsingissä. Konsernin liikevaihto vuonna 2022 oli 182 miljoonaa euroa. Lue lisää: apetit.fi