Ammoniakkivuoto Apetitin Säkylän ruokapakastetehtaalla

Ammoniakkivuoto Apetitin Säkylän ruokapakastetehtaalla

Apetit Oyj, lehdistötiedote, 7.11.2023, klo 15.25 Apetitin Säkylän ruokapakastetehtaalla tapahtui tiistaiaamuna 7.11.2023 ammoniakkivuoto. Vuoto syntyi tehtaan pakastetuotantoon liittyvässä jäähdytyslaitteistossa. Henkilöstö evakuoitiin tehtaalta.

Pelastuslaitos soitettiin paikalle vuodon ilmettyä. Pelastuslaitos ohjasi toimintaa tehtaalla.

Ammoniakkia käytetään tehtaan jäähdytyslaitteistossa. Ruokapakastetehtaan tiloissa työskenteli vuodon aikaan noin 30 henkilöä. Kaksi ammoniakille altistunutta vietiin sairaalaan tarkkailuun. Heidän tilanteensa ei ole vakava.

Ammoniakkivuodon ei havaittu leviävän tehtaan sisätilojen ulkopuolelle, minkä vuoksi tehtaan lähialuetta ei tarvinnut evakuoida. Pelastuslaitos kertoi kello 12 jälkeen, että vuoto on pysäytetty ja lähialueen asukkaille tai ympäristölle ei aiheudu vaaraa tilanteesta. Laitteisto, johon vuoto kohdistui, on tyhjennetty ammoniakista hallitusti pelastuslaitoksen johdolla.

Vuodon syynä on epätavallinen laiterikko. Ruokapakastetehtaalla käynnistetään vuodosta tutkinta tarkemman syyn selvittämiseksi ja vastaavien tilanteiden ehkäisemiseksi jatkossa.

Ainakin yksi ruokapakastetehtaan pihvejä ja pyöryköitä valmistavista linjastoista on pois käytöstä tutkinnan ajan.

Lisätietoja:

Miika Kemilä, viestintä- ja vastuullisuuspäällikkö, puh. 010 402 4044


Apetit on suomalainen elintarvikeyhtiö, jolla on vahva integraatio kotimaiseen alkutuotantoon. Perustamme toimintamme ainutlaatuiseen ja kestävään arvoketjuun: luomme kasviksista hyvinvointia tarjoamalla maistuvia ja arkea helpottavia ruokaratkaisuja ja jalostamme rypsistä laadukkaita kasviöljyjä sekä rypsipuristeita rehuraaka-aineeksi. Apetit Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsingissä. Konsernin liikevaihto vuonna 2022 oli 182 miljoonaa euroa. Lue lisää: apetit.fi