Tutustu Apetitin uusiin Neito-öljyihin – Maukkaat ja monipuoliset vaihtoehdot jokaiseen keittiöön

Tutustu Apetitin uusiin Neito-öljyihin – Maukkaat ja monipuoliset vaihtoehdot jokaiseen keittiöön

Apetitin kasviöljyvalikoimiin tuli kesäksi kaksi monikäyttöistä uutuutta: Apetit Neito Salaattiöljy ja Apetit Neito Pizza- ja pastaöljy. Nämä uutuudet toimivat monipuolisesti kaikessa ruoanlaitossa.

Apetitin Salaattiöljy yhdistää kotimaista rypsiöljyä ja espanjalaista ekstra-neitsyt oliviiöljyä


Apetit Neito Salaattiöljy viimeistelee salaatin raikkaalla ja hienolla maulla ja sopii myös salaatinkastikkeisiin. Salaattiöljy on yhdistelmä valikoiduista suomalaisista rypsin ja rapsin siemenistä puristettua Neito-öljyä sekä laadukasta espanjalaista ekstra-neitsytoliiviöljyä. Apetit Neito Salaattiöljyyn on myös lisätty D-vitamiinia.

Apetit Neito Salaattiöljyä voi käyttää oliiviöljyn tavoin. Salaattiöljy sopii salaattien lisäksi esimerkiksi smoothieen ja vaikka puuron päälle. Kaksi ruokalusikallista salaattiöljyä sellaisenaan sisältää 5,5 μg D-vitamiinia eli noin puolet päivän saantisuosituksesta. Se on siis mainio D-vitaminiin lähde.

”Salaattiöljy on sekoitus korkealaatuista ektra-neitsytoliviiöljyä ja kotimaista rypsiöljyä, mikä tekee tuotteesta monikäyttöisen. Se sopii suomalaiseen suuhun mietona ja raikkaana makuna”, sanoo tuotepäällikkö Liisi Nyman.

Salaattiöljy soveltuu myös ruoanlaittoon.

null

Pizza- ja pastaöljy antaa makua ruokaan kuin ruokaan


Chili, valkosipuli ja oregano tuovat hienon ja tulisen maun Apetit Neito Pizza- ja pastaöljyyn. Chili antaa öljylle kauniin punaisen värin. Täyteläinen öljy on suunniteltu pizzoja ja pastoja ajatellen, mutta se soveltuu kaikkeen ruokaan antamaan makua ja mukavaa tulisuutta.

Öljy ripotellaan valmiin tuotteen pinnalle tai sitä voi käyttää suoraan ruoanvalmistuksessa ja leivonnassa. Makumaailma sopii erinomaisesti myös esimerkiksi hodareihin, burgereihin tai grillaukseen ja maustaa myös wokit ja vihannekset.

”Uudet öljymme ovat mainio kombo esimerkiksi mökille, sillä niiden avulla pääsee pitkälle monen ruokalajin suhteen. Pizza- ja pastaöljyllä voi esimerkiksi marinoida kaikki grillattavat tai viimeistellä grillipizzan. Salaattiöljyllä voi puolestaan korvata oliiviöljyn esimerkiksi salaatin ja leivän kanssa ja se sopii toisaalta paistamiseen. On hyvä kuitenkin tiedostaa, että D-vitamiini ei säily öljyä kuumennettaessa”, kertoo Nyman.

Kummallakin Apetitin uutuusöljyllä on Hyvää Suomesta -merkki tunnuksena raaka-aineiden korkeasta kotimaisuusasteesta.

Kotimaista kasviöljyä Kirkkonummelta


Apetit käyttää valtaosan Suomen rypsin ja rapsin sadosta. Kotimaiset rypsin ja rapsin siemenet puristetaan öljyksi Kirkkonummen Kantvikissa sijaitsevassa kasviöljynpuristamossa. Rypsi- ja rapsiöljy on monipuolinen, tuore ja mieto kotikeittiön monitaituri. Suurin osa rypsi- ja rapsiöljyn rasvasta on pehmeää kerta- ja monityydyttymätöntä rasvaa. Rypsi- ja rapsiöljy sisältää luonnostaan runsaasti ihmiselle välttämättömiä omega-3- ja omega-6 -rasvahappoja optimaalisessa suhteessa. Tämän lisäksi rypsi- ja rapsiöljy sisältää mm. E-vitamiinia.

Apetit puristaa rypsi- ja rapsiöljyn mekaanisesti, ilman kemikaaleja. Hellävarainen lämpöpuristus takaa sen, että Neito-öljyyn on saatu talteen kaikki rypsinsiemenen arvokkaat aineosat.  Raaka-aineena käytetään ainoastaan kotimaista hyvälaatuista valikoitua rypsin ja rapsin siementä.

null

Apetit on suomalainen elintarvikeyhtiö, jolla on vahva integraatio kotimaiseen alkutuotantoon. Perustamme toimintamme ainutlaatuiseen ja kestävään arvoketjuun: luomme kasviksista hyvinvointia tarjoamalla maistuvia ja arkea helpottavia ruokaratkaisuja ja jalostamme rypsistä laadukkaita kasviöljyjä sekä rypsipuristeita rehuraaka-aineeksi. Apetit Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsingissä. Lue lisää: apetit.fi