Yksi Apetitin syksyn ammattikeittiöille suunnatuista uutuuksista on Kasvisjauhis Burgerpihvi. Pihvi sisältää Apetit BlackGrain from Yellow Fields® -rapsinsiemenjauhetta, joka on Apetitin oma tuoteinnovaatio.
Kasvisjauhis Burgerpihvi on maukas ja mehevä herneproteiinipohjainen pihvi, joka sopii kokonsa (100 g) ansiosta erityisesti burgereihin. Poikkeavan burgerpihvistä tekee sen rakenne.
”Pihvin suutuntuma ja puruvastus tuovat mieleen jauhelihasta valmistetun burgerpihvin, mikä erottaa sen monista muista markkinoilla olevista herneproteiinipihveistä”, kertoo Apetitin tuotekehittäjä Kati Mäkelä.
Pihvin maku on puolestaan mieto, jotta se sopii monipuolisesti käytettäväksi eri makumaailmoissa ja käyttötarkoituksissa. Runsasproteiininen uutuuspihvi sopii vegaaniseen ja gluteenittomaan ruokavalioon.
Apetitin ammattikeittiöille tarkoitetuissa kasvisjauhistuotteissa käytetty proteiini on herneproteiinia. Uudessa burgeripihvissä on herneproteiinin lisäksi BlackGrain from Yellow Fields –rapsinsiemenjauhetta. BlackGrain-rapsijauhe sisältää proteiinia, kuitua ja hyviä rasvoja. Pihvi täyttää runsasproteiininen -määritelmän, mikä tarkoittaa, että vähintään 20 % elintarvikkeen energiasisällöstä muodostuu proteiinista.
”Rapsinsiemenjauhe osana teksturoitua herneproteiinia parantaa kasvipohjaisen pihvin rakennetta ja ravitsemusominaisuuksia. Eritysesti pihvin rakenteesta on tuotekehitysprosessissa saatu erinomainen”, Apetit Kasviöljyn tutkimus- ja tuotekehityspäällikkö Juha-Pekka Järvinen sanoo.
BlackGrain from Yellow Fields -rapsinsiemenjauhe on Apetitin rypsistä ja rapsista kehittämä innovatiivinen tuote, jolle on myönnetty uuselintarvikelupa 2021. BlackGrain säilyttää rypsin ja rapsin hyvät ravitsemusominaisuudet: se sisältää kuituja, proteiinia ja hyviä rasvoja.
Osoituksena tuotteen hyvistä rasvoista, Kasvisjauhis Burgerpihville on myönnetty Sydänmerkki. Sydänmerkki-tuote on ravintosisällöltään parempi valinta omassa tuoteryhmässään. Sydänmerkin voivat saada kasviproteiinivalmisteet, joissa rasvan laatu on hyvää eli pehmeää ja suolan määrä on maltillinen.
”Monissa kasviproteiinituotteissa on paljon suolaa ja kovaa rasvaa. Tässä pihvissä kuitenkin maku, rakenne ja ravintoaineet kohtaavat onnistuneesti. Se on mehevä ilman merkittävää määrää kovaa rasvaa”, Mäkelä toteaa.
Katja Tättäläinen
Viestinnän asiantuntija
+358104024045
,
Apetit on suomalainen elintarvikeyhtiö, jolla on vahva integraatio kotimaiseen alkutuotantoon. Perustamme toimintamme ainutlaatuiseen ja kestävään arvoketjuun: luomme kasviksista hyvinvointia tarjoamalla maistuvia ja arkea helpottavia ruokaratkaisuja ja jalostamme rypsistä laadukkaita kasviöljyjä sekä rypsipuristeita rehuraaka-aineeksi. Apetit Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsingissä. Lue lisää: apetit.fi