Apetit on sopinut tuoretuoteliiketoimintansa myymisestä

Apetit on sopinut tuoretuoteliiketoimintansa myymisestä

Apetit Oyj, sisäpiiritieto, 10.7.2019 klo 10.30

Apetit Oyj on sopinut tuoretuoteliiketoimintansa myymisestä ruotsalaiselle Greenfood Ab:lle. Greenfood Ab on Pohjoismaissa ja Länsi-Euroopassa toimiva vihannesten ja hedelmien maahantuoja, jakelija ja jalostaja. Suomessa Greenfood Ab omistaa Salico Oy:n, Satotukku Oy:n, Picadeli Oy:n ja Snackpoint Oy:n. Salico on yksi Suomen johtavista tuoreiden hedelmä- ja vihannesjalosteiden toimittajista ammattikeittiöille, vähittäiskaupalle ja fastfood-ketjuille.

Järjestely toteutetaan liiketoimintakauppana sisältäen Apetitin Helsingin Kivikon tehdaskiinteistön koneineen ja laitteineen. Tuoretuoteliiketoiminnan henkilökunta siirtyy Greenfood Ab:n suomalaisen tytäryhtiön Salico Oy:n palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Osapuolet eivät julkaise kauppasummaa.

Apetit tekee yrityskaupasta kertaluontoisen, arviolta noin 2 miljoonan euron myyntivoiton verojen jälkeen, mikä tulee kohdistumaan vuoden 2019 toiselle vuosipuoliskolle. Lopullinen tulosvaikutus täsmentyy, kun järjestely on saatu päätökseen. Vuonna 2018 Apetitin tuoretuoteliiketoiminnan liikevaihto oli 23,2 miljoonaa euroa ja sen henkilöstömäärä on 120.

Apetit tulee raportoimaan tuoretuoteliiketoiminnan lopetettuna toimintona 16.8.2019 julkaistavassa puolivuosikatsauksessa. Yritysjärjestelyllä arvioidaan olevan positiivinen vaikutus koko vuoden operatiiviseen liiketulokseen.

Apetit Oyj:n toimitusjohtaja Juha Vanhainen:

”Apetit on viime aikoina panostanut merkittävästi tuoretuoteliiketoiminnan toiminnan tehostamiseen ja sitä kautta kannattavuuden parantamiseen. Tuoretuotemarkkina on Suomessa kuitenkin vahvasti kilpailtu, emmekä ole onnistuneet kääntämään liiketoimintaa riittävän nopeasti kannattavaksi. Tästä syystä olemme päättäneet myydä tuoretuoteliiketoiminnan vahvalle kansainväliselle toimijalle, jolla on kyky kehittää tuoretuoteliiketoimintaa suuremman mittakaavan myötä edelleen. Toteutuessaan kauppa parantaa Apetitin kannattavuutta.”

Greenfood Ab:n toimitusjohtaja David von Laskowski:

“Apetitin tuoretuoteliiketoiminnan hankinta tarjoaa meille mahdollisuuden kasvaa Suomessa. Uskommekin, että nyt toteutettu liiketoimintakauppa yhdessä kansainvälisen osaamisemme kanssa tuo merkittää lisäarvoa tuoretuoteliiketoimintaan ja erityisesti sen kustannuskilpailukyvyn vahvistamiseen.”

Kaupan toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisen hyväksyntää. Kaupan odotetaan toteutuvan vuoden 2019 toisella vuosipuoliskolla.

Apetit Oyj

Lisätietoja:

Juha Vanhainen, toimitusjohtaja, Apetit Oyj, puh. 010 402 2100

David von Laskowski, toimitusjohtaja, Greenfood, puh. +46 70 290 63 13

Apetit on kasvisten ykkönen, vahvasti kotimaiseen ruoan alkutuotantoon toimintansa perustava elintarvikeyhtiö. Luomme kasviksista hyvinvointia tarjoamalla terveellisiä, maistuvia ja arkea helpottavia ruokaratkaisuja. Lisäksi jalostamme rypsistä laadukkaita kasviöljyjä ja rypsipuristeita rehuraaka-aineeksi sekä käymme viljakauppaa kansainvälisesti. Haluamme olla kasvipohjaisten ruokaratkaisujen edelläkävijä. Apetit Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsingissä. Apetitin liikevaihto vuonna 2018 oli 283 miljoonaa euroa. Lue meistä lisää osoitteessa apetit.fi.

Greenfood Ab
Suurin intohimomme on hyvä ja terveellinen ruoka. Haluamme tehdä terveellisestä ruoasta herkullisempaa, yksinkertaisempaa sekä helpommin saatavaa ja nautittavaa. Intohimo on nostanut Greenfoodin yhdeksi Pohjoismaiden johtavista elintarvikekonserneista terveellisen ruoan sektorilla, ja historiamme ulottuu jo viisikymmentä vuotta taaksepäin. Vuonna 2018 liikevaihtomme oli noin 4,7 miljardia kruunua, ja meillä oli noin 1 300 työntekijää. Toimintamme on laajaa, ja neljän liiketoiminta-alueemme myötä olemme mukana koko elintarvikeketjussa aina viljelystä ja jalostuksesta toimitukseen ja siihen hetkeen, kun kuluttaja laittaa haarukan suuhunsa. Greenfoodin liiketoiminta-alueita ovat Picadeli, Food Solutions, Fresh Cut ja Fresh Produce. Tuotemerkkejämme ovat esimerkiksi Picadeli, Green Deli, Wrapson, Daily Greens, SallaCarte. Lue lisää osoitteesta www.greenfood.se.


Liittyvät artikkelit