Työelämätaitoja ja laaja-alaista osaamisen hyödyntämistä koululaisille Yrityskylässä

Työelämätaitoja ja laaja-alaista osaamisen hyödyntämistä koululaisille Yrityskylässä

Apetit on tehnyt jo vuodesta 2015 yhteistyötä Talous ja nuoret TATin Yrityskylä Helsinki-Vantaan kanssa. Yrityskylässä kuudesluokkalaiset pääsevät harjoittelemaan työelämätaitoja pienoisyrityksissä. Apetitin henkilöstönkehityksen trainee Anni vieraili Yrityskylässä ja tarkkaili toimintaa kasvatustieteilijän silmin. Nopeasti oli ymmärrettävissä, miksi Yrityskylä on palkittu maailman parhaana koulutusinnovaationa.

Yrityskylässä oppilaat suunnistavat työelämän saloihin eri yritysten tehtävissä. Kylä muodostuu värikkäistä yrityskioskeista ja kylän sydämessä olevasta torista. Päivän aikana oppilaat eläytyvät mitä moninaisempiin ammatteihin ja tekevät tiivistä yhteistyötä eri yritysten välillä. Oppilaat saavat tabletit, joista löytyy jokaiselle yksilöllinen ohjeistus ja työtehtävät sekä työpäivästä ansaittu korvaus, jota on mahdollista käyttää ostamalla päivän aikana eri yritysten tuotteita tai palveluita.

Monipuolisesti tehtäviä

Apetitin pienoisyrityksessä oppilaat pääsevät tutustumaan hankinta- ja tuotepäällikön, myynti- ja markkinointipäällikön sekä tuoteasiantuntijan rooleihin. Oli mahtavaa huomata, miten innostuneesti oppilaat heittäytyivät rooleihin sekä tutkivat innokkaina Apetitin tuotevalikoimaa ja esittivät tarkentavia kysymyksiä heille annetuista työtehtävistä.

Monipuoliset tehtävät osoittivat, miten laajaa osaamiskenttää sekä työelämätaitoja oppilaat joutuvat, ja saavat, hyödyntää päivän aikana. Apetitin työpäivän aikana oppilaat tarvitsivat neuvottelutaitoja viljelysopimusta tehdessä, käyttivät luovuuttaan markkinointimateriaalia luodessa ja maistattaessa tuotteita sekä käyttivät koko tiimin vahvuuksia ja kannustusta uusien haasteiden edessä.

Työelämän taitoja jo hallussa

Oppilaiden heittäytyminen ja periksiantamaton asenne aluksi haastavalta tuntuvien tehtävien edessä sai pohtimaan, miten upealla tavalla nuoret ovat omaksuneet nykypäivän työelämässä tarvittavia työelämätaitoja.

Yritysten sisällä ja välillä neuvoteltiin rakentavasti oman yrityksen vahvuuksia ja omaa osaamista peilaten, pohdittiin kriittisesti vaihtoehtojen kannattavuutta sekä vaikuttavuutta, verkostoiduttiin eri yritysten toimijoiden kanssa sekä toimittiin empaattisen rauhallisesti myös vaikeissa tilanteissa. Oppilaiden itseohjautuvuus ja nopea kyky omaksua uutta tekivät suuren vaikutuksen.

Apetitin ja Yrityskylän jakama arvopohja ja oppilaiden iloisen pirskahteleva into työtehtävien parissa ovat saaneet meidät innokkaana jatkamaan yhteistyötä Yrityskylän kanssa. Toivottavasti saamme Yrityskylän kasvatteja kollegoiksemme jo lähitulevaisuudessa!

 

Anni Alamettälä

Jutun kirjoittaja työskentelee Apetitilla HRD-traineen tehtävissä, erityisesti henkilöstönkehityksen parissa. Yrityskylän toimintaa Anni tarkkaili paitsi apetitlaisena, myös kasvatustieteilijän silmin.

Liittyvät artikkelit

Apetit mukana oppimiskokonaisuudessa Yrityskylän kumppanina

Apetit jatkaa Yrityskylän kyläkaverina vuosina 2018-2021. Apetit on ollut mukana Yrityskylän toiminnassa vuodesta 2015. Yrityskylässä oppilaat pääsevät tutustumaan yrityksien ja yhteiskunnan toimintaan työskentelemällä pienoisyritysten työntekijöinä. - Yrityskylä tarjoaa nuorille hienon mahdollisuuden tutustua työelämän eri osa-alueisiin, pelisääntöihin ja mahdollisuuksiin sekä päästä kokeilemaan omia vahvuuksiaan. Tietysti olemme myös innoissamme siitä, että Yrityskylän oppilaat pääsevät tutustumaan Apetitin ja kasvisten maailmaan, Apetitin viestintä- ja sijoittajasuhdejohtaja Sanna Väisänen sanoo. Helsinki-Vantaan alakoulun Yrityskylässä vieraili vuosina 2015-2018 noin 22 500 kuudesluokkalaista Helsingistä, Vantaalta ja Keravalta. Näistä Apetitin pienoisyrityksessä on työskennellyt noin 850 oppilasta. Vastuuviljelyä, tuotekehitystä ja markkinointia Yrityskylän oppilaat pääsevät päivän aikana muun muassa suunnittelemaan yritykselleen uusia tuotteita, tekemään maistatuksia, keräämään asiakaspalautteita ja suunnittelemaan markkinointia – eli kokemaan maistiaisen siitä, millaista on pyörittää oikeaa yritystä sopimusten tekemisineen ja laskujen maksamisineen. Yrityskylän Apetitin pienoisyrityksen työntekijöiden työnkuvat mukailevat Apetitin toimintaa pienoiskoossa. Oppilaat neuvottelevat muiden Yrityskylän pienoisyritysten kanssa viljelytyksestä ja tekevät Vastuuviljely-sopimuksia, pohtivat tuotekehitystä ja suunnittelevat uusia tuotteita, suunnittelevat ja toteuttavat markkinointia sekä keräävät maistatuksilla asiakaskokemuksia ja myyvät tuotteita asiakkaille. Apetitin pienoisyrityksen oppilaat myös tekevät yhteistyötä muiden Yrityskylän pienoisyritysten oppilaiden kanssa esimerkiksi tuotteiden pakkausratkaisuissa, joissa etsitään uusia vaihtoehtoja älypakkauksien käyttöön. - Apetitin pienoisyrityksessä työskentelevät oppilaat ovat tarttuneet Yrityskylä-päivissä tehtäviinsä todella innokkaasti ja onkin hienoa, että yhteistyö jatkuu myös tällä kaudella. Pääsemme päivittäin maistamaan tuotteita, kun Apetitilla työskentelevä oppilas järjestää maistatuksen. Lisäksi joka päivä Yrityskylän Apetitilla syntyy idea uudesta tuotteesta. Oppilaiden palautteesta on ollut mukava kuulla, miten he kertovat oppineensa Apetitilla työskennellessä esimerkiksi elintarvikealasta ja asiakaspalvelusta, Yrityskylä Helsinki-Vantaan aluepäällikkö Sari Honkavaara kertoo. Lukuvuonna 2018 Yrityskylä Helsinki-Vantaalla työelämän oppimisympäristöön tutustuu noin 8000 Helsingin, Vantaan, Keravan ja Pornaisten alueen kuudesluokkalaista. Apetit on yksi Yrityskylä Helsinki-Vantaan 25 kumppanista.   Yrityskylä on maailman parhaana palkittu kuudes- ja yhdeksäsluokkalaisille suunnattu oppimiskokonaisuus, joka koulussa käytyjen oppituntien jälkeen huipentuu oppilaiden Yrityskylä-vierailuun. Yrityskylässä oppilaat opettelevat työelämätaitoja toimimalla pienoisyritysten työntekijöinä oikean maailman yritysten esikuvien mukaan. Toiminnan takana on Taloudellinen tiedotustoimisto TAT. Apetit on ollut mukana tukemassa nuorten työelämä-, vuorovaikutus- ja yhteiskuntataitojen kehittämistä Helsinki-Vantaan alakoulun Yrityskylässä jo vuodesta 2015.

Apetit on sitoutunut seitsemään ravitsemussitoumukseen kestävämmän ruo...

Apetitin kaikki tuotteet pohjautuvat tuotekehityksen strategiaan kehittää terveellisiä ja helppoja, kasvisten käytön lisäämistä helpottavia tuotteita. Apetit kehittää tuotteitaan yleisten ravitsemussuositusten mukaisesti sekä seuraa ja hyödyntää alan tutkimuslaitosten julkaisemia luotettavia tutkimuksia ja ravitsemustietoja. Apetit on sitoutunut seitsemään Eviran ravitsemussitoumukseen, joilla pyritään parantamaan suomalaisten ruokavalion ravitsemuksellista laatua ja tukemaan kestävän kehityksen mukaisia ruokavalintoja. Ruokavalintojen terveellisyyttä edistetään kasvisten käytön lisäämisellä, suolan ja sokerin vähentämisellä suomalaisten ruokavaliossa sekä terveellisten välipalatuotteiden tarjonnan lisäämisellä. Ravitsemussitoumusten tavoitteiden mukaista on myös rasvan laadun parantaminen suomalaisten ravinnossa. Pehmeitä ja tyydyttymättömiä rasvoja sisältävät kasvispohjaiset ruokaöljyt ovatkin kiinteä osa terveellistä ruokavaliota. Rasvahappokoostumukseltaan rypsiöljy on monipuolinen, ja se sisältää sekä omega-6- että omega-3-rasvahappoja. Tekemiensä ravitsemussitoumusten mukaisesti Apetit haluaa tuotteidensa avulla lisätä kasvisten käyttöä, vähentää suolan ja sokerin saantia sekä edistää pehmeiden rasvojen käyttöä. Tavoitteiden saavuttamiseksi tuomme markkinoille uusia pääruoka- ja välipalatuotteita sekä arkea helpottavia reseptejä. Apetit myös sitoutui kasvattamaan hoitokalastukseen perustuvien tuotteidensa määrää. Sitoumukset tuotteiston kehitykselle vuoteen 2020 mennessä. Vertailutasona vuoden 2017 tilanne. RAVITSEMUSSITOUMUKSET Tilanne 31.12.2018 Tavoite 2020 Kasvisten käytön lisääminen     Uusia tuotteita vähittäiskaupan HeVi-osastolle +5 kpl +5 kpl Kasvipohjaisia pääruokatuotteita + 10 kpl +10 kpl Kasvisten lisäämistä helpottavia ratkaisuja +50 % +50 % Lounaat ja ateriat     Kouluruokasuositusten mukaisten välipalatuotteiden tarjonta +200 % +100 % Koulutusta ja reseptiikkaa ammattikeittiöille +200 % +50 % Ruokaohjeet     Kasvisten käyttöä lisääviä reseptejä kuluttajille ja ammattikeittiöille +127 kpl +100 kpl Sokerin saanti     Uusia, ei lisättyä sokeria sisältäviä tuotteita kategorioihin, joissa sellaisia on rajatusti +75 % +100 % Rasvan laatu     Sydänmerkkituotteita vähentämään kovien rasvojen käyttöä vähittäiskauppaan ja ammattikeittiöihin +3 kpl +4 kpl Reseptiikkaa tukemaan rypsiöljyn käyttöä + 23 kpl +20 kpl Suolan saanti     Sydänmerkkituotteita +35 % +20 % Lapsille sopivia välipaloja     Uudenlaisia kasvipohjaisia välipalatuotteita +3 kpl +3 kpl Sitoumus kestäviin ruokavalintoihin     Hoitokalastukseen perustuvia kalatuotteita +50 % +30 %

Turvallinen työympäristö

Työturvallisuus on nostettu yhdeksi Apetitin henkilöstöstrategian keskeiseksi teemaksi. Tavoitteena on saada työtapaturmien määrä nollaan ja vähentää sairauspoissaoloja. Keskeisiä työturvallisuuden parantamiseksi toteutettuja toimenpiteitä ovat työturvallisuusviestinnän lisääminen, entistä systemaattisempi turvallisuushavainnointi ja paikkakuntakohtaisten työsuojelutoimikuntien toiminnan kehittäminen ja yhtenäistäminen. Työtapaturmien ennaltaehkäisemiseksi Apetitilla päivitetään säännöllisesti työturvallisuusohjeita. Lisäksi on kehitetty riskiarviointeihin ja tapaturmatutkintaan liittyvää osaamista sekä suoritettu systemaattisesti riskiarviointeja tuotantotehtävissä. Esimiehille on myös pidetty koulutuksia työturvallisuusvastuista laajassa, noin vuoden mittaisessa ja 20 osa-aluetta sisältävässä koulutuksessa. Kunnossapidon henkilöstölle on puolestaan järjestetty koneturvallisuuskoulutusta. Vuonna 2018 Apetitilla aloitettiin myös työtapaturmattomista päivistä palkitseminen paikkakuntakohtaisesti. Työturvallisuuden keskeisiä mittareita eli tapaturmataajuutta, turvallisuushavaintojen ja työtapaturmien lukumäärää sekä sairauspoissaoloja seurataan kuukausitasolla. Elintarviketeollisuuden keskiarvoon verrattuna tapaturmien määrä on Apetitilla hieman keskimääräistä paremmalla tasolla. Tuotantotyössä on fyysisiä toistuvia liikkeitä, jotka saattavat aiheuttaa tuki- ja liikuntaelinsairauksia. Lisäksi esimerkiksi kylmät pakastetilat ja kosteat tuotantotilat, melu sekä koneiden ja veitsien käyttö lisäävät tapaturma- ja sairastumisriskiä. Tapaturma- ja sairastumisriskiä pyritään pienentämään ennen kaikkea työtehtäväkohtaisella ohjeistuksella, oikeanlaisella henkilökohtaisella suojavarustuksella, parantamalla koneturvallisuutta sekä huolehtimalla henkilöiden oikeanlaisesta pukeutumisesta olosuhteisiin nähden.