Resepti

Appelsiini-valkosipuliherneet

Valkosipuli ja appelsiini tuovat uutta twistiä herneiden makuun. Sitruksiset herneet maistuvat lisukkeena esimerkiksi joulupöydässä tai kanaruokien kanssa.

Valmistusaika: Alle 15 min.

Laktoositon Vähälaktoosinen Maidoton Gluteeniton Vegaaninen
Appelsiini-valkosipuliherneet

Ainekset

1pssApetit Kotimainen herneitä (200 g)
1rklappelsiinin kuorta raastettuna
3rklappelsiinimehua
1kplvalkosipulinkynsi raastettuna
2rklApetit Neito rypsiöljyä
ripaus suolaa

Valmistusohjeet

1. Kuumenna herneet pakkauksen ohjeiden mukaisesti.

2. Pese ja kuivaa appelsiini huolellisesti. Raasta kulhoon appelsiininkuori ja valkosipulinkynsi. Purista appelsiinista mehu ja mittaa joukkoon muut raaka-aineet, sekoita tasaiseksi. Kaada marinadi herneiden päälle ja sekoita. Tarjoa lisäkkeenä esimerkiksi joulupöydässä tai kanaruokien kanssa.