Resepti
Appelsiini-valkosipuliherneet
Valkosipuli ja appelsiini tuovat uutta twistiä herneiden makuun. Sitruksiset herneet maistuvat lisukkeena esimerkiksi joulupöydässä tai kanaruokien kanssa.
Valmistusaika: Alle 15 min.
Ainekset
1 | pss | Apetit Kotimainen herneitä (200 g) |
1 | rkl | appelsiinin kuorta raastettuna |
3 | rkl | appelsiinimehua |
1 | kpl | valkosipulinkynsi raastettuna |
2 | rkl | Apetit Neito rypsiöljyä |
ripaus suolaa |
Valmistusohjeet
1. Kuumenna herneet pakkauksen ohjeiden mukaisesti.
2. Pese ja kuivaa appelsiini huolellisesti. Raasta kulhoon appelsiininkuori ja valkosipulinkynsi. Purista appelsiinista mehu ja mittaa joukkoon muut raaka-aineet, sekoita tasaiseksi. Kaada marinadi herneiden päälle ja sekoita. Tarjoa lisäkkeenä esimerkiksi joulupöydässä tai kanaruokien kanssa.