Resepti
Äyriäispiiras
Arvio: 4.5 / 5
Tätä äyriäispiirasta odotetaan vesikielellä! Perunaisella piiraspohjalla suussa sulavaa äyriäis-pinaatti-juustotäytettä.
Valmistusaika: Yli 60 min.
Annosmäärä: 8 annosta
Ainekset
Pohjataikina | ||
---|---|---|
0,5 | prk | Apetit Perunamuusia |
50 | g | margariinia |
1,5 | dl | vehnäjauhoja |
1 | tl | suolaa |
Täyte | ||
1 | rs | isoja katkarapuja liemessä (à 170/400 g) |
1 | dl | Apetit Sipulikuutioita |
100 | g | vuohenjuustoa |
Munamassa | ||
3 | kananmunaa | |
2,5 | dl | ruokakermaa |
1 | pss | Apetit Kotimainen Pinaattia |
1 | tl | mustapippuria |
1 | dl | juustoraastetta |
Valmistusohjeet
1. Sulata perunamuusi ja sekoita pohjan ainekset kulhossa taikinaksi. Taputtele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
2. Valuta äyriäisistä pois liemi ja ripottele piirasvuokaan. Lisää sipulikuutiot ja juusto. Sekoita munamassa ja kaada vuokaan. Paista uunissa 200°C noin 40 minuuttia.