Resepti
Bataattinachopelti
Arvio: 4 / 5
Valmistusaika:
Annosmäärä: 4

Ainekset
2 | kpl | Bataattia |
2 | kpl | valkosipulinkynttä hienonnettuna |
1 | tl | Juustokuminaa |
1 | tl | Paprikajauhetta |
3 | rkl | Apetit rypsiöljyä |
Mustapippuria | ||
Suolaa | ||
2 | kpl | Avokadoa |
200 | g | Kirsikkatomaatteja |
1 | kpl | Jalapeno |
1 | kpl | Punasipuli |
Lisäksi | ||
---|---|---|
2 | dl | Tacokastiketta |
2 | dl | Ranskankermaa |
1 | kpl | Ruukku korianteria |
1 | pkt | Apetit Mexican kasvispihvejä |
Valmistusohjeet
1. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Pese bataatit huolellisesti ja leikkaa noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Siirrä kulhoon ja lisää Apetit Rypsiöljyä, sekoita. Lisää hienonnettu valkosipuli kulhoon ja mittaa mukaan mausteet. Sekoita mausteet tasaisesti bataattiviipaleisiin. Levitä viipaleet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista uunissa 15–20 minuuttia.
2. Pese ja halkaise kirsikkatomaatit. Halkaise avokadot ja poista kivet. Kaavi hedelmäliha kuorestaan ja viipaloi. Leikkaa punasipuli ja jalapeno renkaiksi.
3. Paista Apetit Mexican Kasvispihvit pannulla 5 minuuttia per puoli tai kypsennä uunissa bataattien kanssa 10 minuuttia.
4. Kun bataatit ovat kypsiä, kasaa bataattinachopelti. Ripottele bataattien pinnalle kasvikset. Koristele kastikkeilla ja viimeistele korianterilla. Tarjoile Apetit Mexican Kasvispihvien kanssa.