Resepti

Äyriäispiiras

Arvio: 4.5 / 5

Tätä äyriäispiirasta odotetaan vesikielellä! Perunaisella piiraspohjalla suussa sulavaa äyriäis-pinaatti-juustotäytettä.

Valmistusaika: Yli 60 min.

Annosmäärä: 8 annosta

Äyriäispiiras

Ainekset

Pohjataikina
0,5prkApetit Perunamuusia
50gmargariinia
1,5dlvehnäjauhoja
1tlsuolaa
Täyte
1rsisoja katkarapuja liemessä (à 170/400 g)
1dlApetit Sipulikuutioita
100gvuohenjuustoa
Munamassa
3kananmunaa
2,5dlruokakermaa
1pssApetit Kotimainen Pinaattia
1tlmustapippuria
1dljuustoraastetta

Valmistusohjeet

1. Sulata perunamuusi ja sekoita pohjan ainekset kulhossa taikinaksi. Taputtele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

2. Valuta äyriäisistä pois liemi ja ripottele piirasvuokaan. Lisää sipulikuutiot ja juusto. Sekoita munamassa ja kaada vuokaan. Paista uunissa 200°C noin 40 minuuttia.