Resepti

Äyriäispiiras

Arvio: 4.5 / 5

Tätä äyriäispiirasta odotetaan vesikielellä! Perunaisella piiraspohjalla suussa sulavaa äyriäis-pinaatti-juustotäytettä.

Valmistusaika: Yli 60 min.

Annosmäärä: 8 annosta

Äyriäispiiras

Ainekset

Pohjataikina
0,5prkApetit Perunamuusia ilman vesilisäystä (à 350 g)
50gmargariinia
1,5dlvehnäjauhoja
1tlsuolaa
Täyte 1
1rsisoja katkarapuja liemessä (à 170/400 g)
1dlApetit Sipulikuutioita
100gvuohenjuustoa tai mozzarellaa siivuina
Täyte 2
3kananmunaa
2,5dlruokakermaa
1pssApetit Kotimainen Pinaattia tai Apetit Kotimainen Luomu Pinaattia (150 g)
1tlmustapippuria
1dljuustoraastetta
Tarjoiluun
1pktsavulohisalaattia

Valmistusohjeet

1. Mittaa kaikki pohjan ainekset kulhoon ja sekoita nopeasti taikinaksi. Taputtele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

2. Valuta äyriäisistä pois liemi ja siirrä äyriäiset piirasvuokaan. Jaa päälle sipulikuutiot ja juustosiivut. Sekoita täyte 2 ja kaada se vuokaan. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 40 minuuttia.