Resepti

Gluteenittomat porkkanasämpylät

Arvio: 4 / 5

Valmistusaika:

Annosmäärä: 8

Gluteeniton
Gluteenittomat porkkanasämpylät

Ainekset

5dlvettä
1rklpsyllium
25ghiivaa
2tlsuolaa
0,5dlNeito-rypsiöljy
2dlporkkanaraastetta
2dltattarijauhoja
2dlgluteenittomia kaurahiutaleita
5dlgluteenitonta jauhoseosta

Valmistusohjeet

1. Mittaa kädenlämpöiseen veteen psyllium ja murusta joukkoon hiiva.

2. Lisää suola, rypsiöljy ja tattarijauhot tai kauraryynit, porkkanaraaste sekä gluteeniton jauhoseos.

3. Sekoita taikina tasaiseksi, leivo sämpylöiksi gluteenittomalla jauholla jauhotetulla pöydällä ja kohota sämpylät leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen ja sämpylä kumisee sitä pohjasta koputeltaessa.

4. Erityisen herkullisia sämpylöistä saat, jos käytössäsi on höyryuuni.

5. Vinkki! Jos gluteenitonta syö perheessä vain yksi, pakasta sämpylät niiden jäähdyttyä.