Resepti
Gratinoitu sipulikeitto
Arvio: 3.8 / 5
Ajan kanssa keitelty sipulikeitto on yksinkertaisesti hyvää.
Valmistusaika: Yli 60 min.
Annosmäärä: 6 annosta

Ainekset
1 | rkl | Apetit Neito Rypsiöljyä |
1 | rkl | voita |
3 | pss | Apetit Kotimaiset Sipulikuutioita (à 200 g) |
3 | valkosipulinkynttä hienonnettuna | |
2 | tl | ruokokidesokeria |
5 | tuoretta timjamin oksaa | |
1 | laakerinlehti | |
1 | l | hyvää lihalientä |
1 | tl | suolaa |
1 | tl | mustapippuria |
2 | dl | voimakasta juustoraastetta |
4 | viipaletta maalaisleipää |
Valmistusohjeet
1. Kuumenna rypsiöljy ja voi kattilassa. Lisää sipulikuutiot, valkosipuli sekä sokeri. Kuullota hetki ja lisää timjami, laakerinlehti sekä liemi. Kiehauta ja hauduta noin 1 tunti. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.
2. Jaa juustoraaste leipien päälle ja paista 220-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Jaa keitto annoskulhoihin ja nosta jokaisen päälle rapeaksi paistettu juustoleipä. Tarjoile heti.