Resepti
Halloumi-kasvisvuoka lehtikaalipestolla
Arvio: 3.5 / 5
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4
Ainekset
1 | pss | Apetit Sadonkorjuukasviksia (à 300 g) |
1 | pss | Apetit Papusekoitusta (300 g) |
250 | g | kirsikkatomaatteja |
2 | rkl | balsamiviinietikkaa |
2 | rkl | Apetit Rypsiöljyä (à 500 ml) |
suolaa | ||
mustapippuria | ||
200 | g | halloumia |
tuoretta basilikaa | ||
Lehtikaalipesto: | ||
---|---|---|
4 | kpl | lehtikaalin lehteä |
1 | kpl | valkosipulinkynsi |
1 | dl | auringonkukansiemeniä paahdettuna |
1 | dl | Apetit Rypsiöljyä (à 500 ml) |
1 | kpl | sitruunan mehu |
suolaa |
Valmistusohjeet
1. Sekoita Sadonkorjuukasvikset ja Papusekoitus uunivuoassa. Halkaise kirsikkatomaatit ja lisää vuokaan. Sekoita joukkoon balsamiviinietikka ja rypsiöljy. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
2. Leikkaa halloumi siivuiksi ja asettele vuoan päälle. Paahda 200 asteessa 20-25 minuuttia. Tarjoile lehtikaalipeston ja basilikan lehtien kanssa.
3. Lehtikaalipesto: Hienonna lehtikaalit varsineen ja laita tehosekoittimeen. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi, lisää lehtikaalien joukkoon yhdessä paahdettujen auringonkukansiementen, öljyn ja sitruunamehun kanssa. Surauttele pestoksi. Mausta suolalla.