Resepti
Helppo banaani- ja mustikkakakku
Arvio: 5 / 5
Tässä mehevässä kakussa maistuvat banaani ja mustikka
Valmistusaika:
Annosmäärä: 8 annosta

Ainekset
4 | dl | manteli- vehnä-, speltti- tai kvinoajauhoja |
1 | tl | ruokasoodaa |
1,5 | tl | kanelia |
2 | kpl | kananmunaa, kevyesti vatkattuina |
1,3 | dl | Apetit Neito Puristettu sitruunanmakuinen rypsi-&rapsiöljyä |
2 | kpl | kypsiä banaaneja, murskattuina |
1,5 | dl | ruokosokeria |
1 | dl | maustamatonta jugurttia tai piimää |
1 | dl | mustikoita |
Apetit Neito Puristettu voinmakuinen rypsi-&rapsiöljyä vuoan voiteluun | ||
Kuorrute | ||
---|---|---|
200 | g | ranskankermaa |
3 | rkl | sokeria |
tuoreita mustikoita |
Valmistusohjeet
1. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
2. Sekoita jauhot, ruokasooda ja kaneli kulhossa.
3. Sekoita kananmunat, öljy, banaanit, sokeri ja jugurtti toisessa kulhossa.
4. Sekoita ainekset keskenään ja lisää mustikat joukkoon.
5. Kaada taikina voideltuun leipävuokaan.
6. Paista noin 50 minuuttia.
7. Kuorruta kakku, kun se on jäähtynyt.
8. Kuorrutus
9. Sekoita ranskankerma ja sokeri.
10. Levitä seos kakun päälle.
11. Koristele mustikoilla.