Resepti

Helppo paimenenpiiras

Arvio: 3.8 / 5

Tästä annoksesta riittää ruokaa neljälle hengelle kahdeksi päiväksi.

Valmistusaika:

Annosmäärä: 8

Gluteeniton
Helppo paimenenpiiras

Ainekset

Kastike
700gNaudan jauhelihaa
2rklApetit Rypsiöljy (à 500 ml)
4kplValkosipulinkynttä
2kplSellerin vartta
1pssApetit Kotimainen sipulikuutioita (à 200 g)
2tlPaprikajauhetta
2rklTomaattipyrettä
1rklPunaviinietikkaa
4dlLihalientä
2pssApetit Herne-maissi-paprikaa (á 200 g)
Suolaa
Mustapippuria
0,5dlPersiljaa hienonnettuna
Perunamuusi
3prkApetit Perunamuussia (á 350 g)
4,5dlMaitoa
1rklVoita
Pinnalle
125gCheddar-juustoa raasteena

Valmistusohjeet

1. Ruskista jauheliha öljyssä isossa kasarissa.

2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

3. Leikkaa selleri pieniksi paloiksi.

4. Lisää sipulikuutiot jauhelihan joukkoon ja paista muutama minuutti.

5. Lisää sekaan valkosipulit ja sellerit, paista vielä pari minuuttia.

6. Sekoita joukkoon paprikajauhe, tomaattipyre ja punaviinietikka.

7. Lisää lihaliemi ja anna kastikkeen muhia noin 15 minuuttia.

8. Sekoita lopuksi joukkoon herne-maissi-paprikat ja mausta kastike suolalla, mustapippurilla ja tuoreella hienonnetulla persiljalla.

9. Siirrä jauhelihaseos voideltuun uunivuokaan.

10. Kippaa perunamuussipurkkien sisältö kattilaan.

11. Lisää maito ja kuumenna sekoitellen, kunnes muussi on valmista. Sekoita joukkoon voi.

12. Levitä valmis muussi jauhelihakastikkeen päälle uunivuokaan.

13. Ripottele juustoraaste pinnalle.

14. Paista paimenenpiirasta 200 asteessa noin puoli tuntia, kunnes juusto on sulanut ja ruoan pinnassa on kaunis paistunut pinta.