Resepti
Herne-kesäkurpitsacarbonara
Arvio: 3.9 / 5
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4
Ainekset
3 | kpl | valkosipulinkynttä |
1 | kpl | kesäkurpitsa (n. 400 g) |
2 | rkl | Apetit rypsiöljyä (à 500 ml) |
0,5 | tl | savupaprikajauhetta |
1 | pss | Apetit Kotimainen herneitä (200 g) |
2 | pkt | tuorepastaa (á 250 g) |
2 | kpl | kananmunaa |
2 | kpl | keltuaista |
1 | dl | parmesaania raastettuna |
suolaa | ||
mustapippuria | ||
ruohosipulia | ||
chilihiutaleita |
Valmistusohjeet
1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
2. Leikkaa kesäkurpitsa pitkittäin puoliksi ja sitten siivuiksi.
3. Kuumenna öljy pannussa ja kuullota valkosipulia hetki. Lisää kesäkurpitsaviipaleet ja paista miedolla lämmöllä välillä sekoitellen noin 15 minuutin ajan. Mausta savupaprikajauheella.
4. Sekoita lopuksi joukkoon herneet ja anna niiden sulaa ja kuumentua.
5. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Ota 2,5 desiä keitinvettä talteen ja valuta pasta.
6. Sekoita kananmunat, keltuaiset ja parmesaani keskenään.
7. Sekoita kuuman pastan joukkoon kesäkurpitsa-herneseos sekä kananmunaseos. Lisää pastan keitinvettä noin desi ja sekoita hyvin pastan joukkoon. Lisää keitinvettä tarpeen mukaan vähän kerrallaan, jotta saat hyvän koostumuksen pastaan. Mausta pasta suolalla ja mustapippurilla.
8. Tarjoile herne-kesäkurpitsacarbonara hienonnetun ruohosipulin ja chilihiutaleiden kera.