Resepti
Jouluinen juuressalaatti
Tämä raikas ja täyttävä salaatti tuo kaivattua keveyttä joulupöydän klassikkoruokien rinnalle. Jouluisen juuressalaatin ihanat maut ja kaunis ulkonäkö tekevät taatusti vaikutuksen vieraisiin, ja valmistus ei vie paljon aikaa.
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4-6
Ainekset
1 | pss | Apetit Kotimainen Peruna & uunijuureksia (750 g) |
0,5 | tl | chilihiutaleita, tai maun mukaan |
200 | g | lehtikaalia |
1 | punasipuli | |
1 | appelsiini | |
150 | g | fetajuustoa |
suolaa ja rypsi-rapsiöljyä | ||
Kastike | ||
---|---|---|
3 | rkl | appelsiinimehua |
0,5 | dl | Apetit Kotimainen Rypsi- & rapsiöljyä |
1 | rkl | punaviinietikkaa |
2 | tl | Dijon-sinappia |
suolaa |
Valmistusohjeet
1. Sekoita Apetit Kotimainen Peruna & Uunijuures Kasvissekoitus uunipellillä 2 rkl rypsiöljyn, suolan ja chilihiutaleiden kanssa. Paista uunissa 225°C (kiertoilma) 20 minuuttia kunnes vihannekset ovat saaneet väriä.
2. Revi lehtikaaleista paksu lehtiruoti irti ja revi lehdet piennemmäksi palioksi. Kuori sipuli ja leikkaa ohuksi, esimerkiksi mandoliinilla.
3. Kuori appelsiini ja fileoi tai leikkaa lohkoiksi, varmista että et ota valkoiset osat mukaan.
4. Sekoita kastikkeen ainekset pienessä kulhossa. Laita kaali tarjoiluvadille ja kaada noin 3 rkl kastiketta lehtikaalin päälle ja hieronna noin minuutti pehmeäksi. Lisää loput kasviksista ja appelsiini ja viimeistele fetalla. Kaada päälle sopiva määrä kastiketta.