Resepti

Jouluinen juuressalaatti

Tämä raikas ja täyttävä salaatti tuo kaivattua keveyttä joulupöydän klassikkoruokien rinnalle. Jouluisen juuressalaatin ihanat maut ja kaunis ulkonäkö tekevät taatusti vaikutuksen vieraisiin, ja valmistus ei vie paljon aikaa.

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 4-6

Jouluinen juuressalaatti

Ainekset

1pssApetit Kotimainen Peruna & uunijuureksia (750 g)
0,5tlchilihiutaleita, tai maun mukaan
200glehtikaalia
1punasipuli
1appelsiini
150gfetajuustoa
suolaa ja rypsi-rapsiöljyä
Kastike
3rklappelsiinimehua
0,5dlApetit Kotimainen Rypsi- & rapsiöljyä
1rklpunaviinietikkaa
2tlDijon-sinappia
suolaa

Valmistusohjeet

1. Sekoita Apetit Kotimainen Peruna & Uunijuures Kasvissekoitus uunipellillä 2 rkl rypsiöljyn, suolan ja chilihiutaleiden kanssa. Paista uunissa 225°C (kiertoilma) 20 minuuttia kunnes vihannekset ovat saaneet väriä.

2. Revi lehtikaaleista paksu lehtiruoti irti ja revi lehdet piennemmäksi palioksi. Kuori sipuli ja leikkaa ohuksi, esimerkiksi mandoliinilla.

3. Kuori appelsiini ja fileoi tai leikkaa lohkoiksi, varmista että et ota valkoiset osat mukaan.

4. Sekoita kastikkeen ainekset pienessä kulhossa. Laita kaali tarjoiluvadille ja kaada noin 3 rkl kastiketta lehtikaalin päälle ja hieronna noin minuutti pehmeäksi. Lisää loput kasviksista ja appelsiini ja viimeistele fetalla. Kaada päälle sopiva määrä kastiketta.