Resepti
Juurespeltileipä
Arvio: 3.6 / 5
Valmistusaika: Yli 60 min.
Annosmäärä: 1 uunipelti
Ainekset
Juuressose | ||
---|---|---|
0,5 | kg | uunijuureksia |
2 | rkl | Apetit Rypsiöljyä |
Leipätaikina | ||
8 | dl | Vettä |
4 | pss | Kuivahiivaa (à 11g) |
4 | tl | Suolaa |
14 | dl | Vehnäjauhoja |
1 | dl | Apetit Rypsiöljyä |
Valmistusohjeet
1. Kaada juurekset uunivuokaan ja lisää joukkoon rypsiöljy.
2. Paahda uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä. Sekoita kerran kypsennyksen aikana. Soseuta kuumat juurekset sauvasekoittajalla soseeksi.
3. Sekoita kuivahiiva lämpöiseen veteen. Lisää suola ja hieman jäähtynyt juuressose sekä puolet vehnäjauhoista koko ajan sekoittaen.
4. Lisää öljy sekä loput vehnäjauhot ja vaivaa taikina hyvin.
5. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
6. Paista uunissa 225 asteessa noin 25 minuuttia.