Resepti
Kaalilaatikko
Arvio: 3.4 / 5
Perinteinen kaalilaatikko on aina yhtä maukasta!
Valmistusaika: Yli 60 min.
Annosmäärä: 6 annosta
Ainekset
1 | kg | valkokaalia |
2 | dl | vettä |
1 | pss | Apetit Kotimainen Sipulikuutioita |
1 | rkl | Neito Rypsiöljyä™ |
400 | g | jauhelihaa |
1 | rkl | meiramia |
2 | tl | suolaa |
jauhettua valkopippuria | ||
1 | dl | puuroriisiä |
Liemi | ||
---|---|---|
2 | prk | ruokakermaa |
2 | dl | vettä |
3 | kananmunaa | |
Päälle: | ||
2 | rkl | siirappia |
Tarjoiluun: | ||
2 | pss | suomalaisia pakastepuolukoita |
Valmistusohjeet
1. Suikaloi kaali kattilaan. Lisää vesi ja hauduta kaalia kannen alla keskilämmöllä 10 minuuttia.
2. Kuumenna tilkka rypsiöljyä paistinpannulla. Kuullota sipulikuutiot siinä kypsiksi. Siirrä sipulikuutiot kaalikattilaan. Ruskista jauheliha pannulla ja lisää kaalin joukkoon. Mausta, lisää raaka riisi ja sekoita.
3. Voitele uunivuoka ja kaada kaaliseos siihen. Sekoita kannussa liemi ja sekoittele se vuokaan. Valuta kaalilaatikon päälle siirappi ja kypsennä 175-asteisen uunin alatasossa 1 ½ tuntia. Peitä pinta foliolla, jos kaalilaatikosta on tulossa liian tumma.
4. Survo kohmeiset puolukat kevyesti ja sokeroi ne. Tarjoa kaalilaatikon kera.