Resepti

Kaalilaatikko

Arvio: 3.4 / 5

Perinteinen kaalilaatikko on aina yhtä maukasta!

Valmistusaika: Yli 60 min.

Annosmäärä: 6 annosta

Gluteeniton
Kaalilaatikko

Ainekset

1kgvalkokaalia
2dlvettä
1pssApetit Kotimainen Sipulikuutioita
1rklNeito Rypsiöljyä™
400gjauhelihaa
1rklmeiramia
2tlsuolaa
jauhettua valkopippuria
1dlpuuroriisiä
Liemi
2prkruokakermaa
2dlvettä
3kananmunaa
Päälle:
2rklsiirappia
Tarjoiluun:
2psssuomalaisia pakastepuolukoita

Valmistusohjeet

1. Suikaloi kaali kattilaan. Lisää vesi ja hauduta kaalia kannen alla keskilämmöllä 10 minuuttia.

2. Kuumenna tilkka rypsiöljyä paistinpannulla. Kuullota sipulikuutiot siinä kypsiksi. Siirrä sipulikuutiot kaalikattilaan. Ruskista jauheliha pannulla ja lisää kaalin joukkoon. Mausta, lisää raaka riisi ja sekoita.

3. Voitele uunivuoka ja kaada kaaliseos siihen. Sekoita kannussa liemi ja sekoittele se vuokaan. Valuta kaalilaatikon päälle siirappi ja kypsennä 175-asteisen uunin alatasossa 1 ½ tuntia. Peitä pinta foliolla, jos kaalilaatikosta on tulossa liian tumma.

4. Survo kohmeiset puolukat kevyesti ja sokeroi ne. Tarjoa kaalilaatikon kera.