Resepti
Kasvisbolognese
Arvio: 3.8 / 5
Täyteläisen mausteinen kasvisbolognese sisältää runsaasti kasviksia. Bolognese on helppo arkiruoka, joka maistuu erityisesti pastan kanssa.
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
2 | dl | tummaa soijarouhetta |
1,5 | dl | vettä |
1 | rkl | Apetit-rypsiöljyä |
1 | pss | Apetit suikalejuurekset (à 180 g) |
1 | dl | Apetit Kotimainen sipulikuutioita |
2 | tomaattia | |
0,5 | punainen paprika | |
1 | valkosipulinkynsi | |
1 | dl | tomaattimurskaa |
0,5 | tl | yrttisekoitusta |
2 | tl | paprikajauhetta |
0,5 | tl | mustapippuria rouhittuna |
1 | rkl | tomaattipyreetä |
2 | tl | sokeria |
0,5 | tl | suolaa |
2 | dl | vettä |
1 | tl | kasvisliemijauhetta |
Tarjoiluun | ||
---|---|---|
keitettyä pastaa |
Valmistusohjeet
1. Laita soijarouhe turpoamaan veteen. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää joukkoon suikalejuurekset, sipulikuutiot, kuutioitu tomaatti ja paprika sekä hienonnettu valkosipulinkynsi. Kuullota miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
2. Lisää tomaattimurska ja mausteet, tomaattipyree, turvotettu soijarouhe, sokeri ja suola. Sekoita kasvisliemijauhe veteen. Lisää kasvisliemi vähitellen joukkoon ja kiehauta.
3. Tarjoile kasvisbolognese pastan kanssa.
4. Vinkki! Kasvisbolognesen resepti soveltuu myös lasagneen.