Resepti
Kasvisbolognese
Arvio: 3.8 / 5
Täyteläisen mausteinen kasvisbolognese sisältää runsaasti kasviksia. Bolognese on helppo arkiruoka, joka maistuu erityisesti pastan kanssa.
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4 annosta

Ainekset
2 | dl | tummaa soijarouhetta |
1,5 | dl | vettä |
1 | rkl | Apetit Kotimainen Rypsi&rapsiöljyä |
1 | pss | Apetit suikalejuurekset (à 180 g) |
1 | dl | Apetit Kotimainen sipulikuutioita |
2 | tomaattia | |
0,5 | punainen paprika | |
1 | valkosipulinkynsi | |
1 | dl | tomaattimurskaa |
0,5 | tl | yrttisekoitusta |
2 | tl | paprikajauhetta |
0,5 | tl | mustapippuria rouhittuna |
1 | rkl | tomaattipyreetä |
2 | tl | sokeria |
0,5 | tl | suolaa |
2 | dl | vettä |
1 | tl | kasvisliemijauhetta |
Tarjoiluun | ||
---|---|---|
keitettyä pastaa | ||
3 | dl | vettä (tarvittaessa enemmän) |
Valmistusohjeet
1. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää kattilaan sipulikuutiot ja hienonnettu valkosipuli. Kuullota. Lisää juuressuikaleet ja paprika ja jatka kuullottamista, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
2. Lisää kuiva soijarouhe ja mausteet ja vesi parissa erässä. Lisää tomaattimurska. Hauduta noin 5 minuutin ajan. Lisää vettä tarvittaessa. Tarjoa keitetyn pasta kanssa.