Resepti

Kasvisbolognese

Arvio: 3.8 / 5

Täyteläisen mausteinen kasvisbolognese sisältää runsaasti kasviksia. Bolognese on helppo arkiruoka, joka maistuu erityisesti pastan kanssa.

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 4 annosta

Laktoositon Maidoton Vegaaninen
Kasvisbolognese

Ainekset

2dltummaa soijarouhetta
1,5dlvettä
1rklApetit-rypsiöljyä
1pssApetit suikalejuurekset (à 180 g)
1dlApetit Kotimainen sipulikuutioita
2tomaattia
0,5punainen paprika
1valkosipulinkynsi
1dltomaattimurskaa
0,5tlyrttisekoitusta
2tlpaprikajauhetta
0,5tlmustapippuria rouhittuna
1rkltomaattipyreetä
2tlsokeria
0,5tlsuolaa
2dlvettä
1tlkasvisliemijauhetta
Tarjoiluun
keitettyä pastaa

Valmistusohjeet

1. Laita soijarouhe turpoamaan veteen. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää joukkoon suikalejuurekset, sipulikuutiot, kuutioitu tomaatti ja paprika sekä hienonnettu valkosipulinkynsi. Kuullota miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.

2. Lisää tomaattimurska ja mausteet, tomaattipyree, turvotettu soijarouhe, sokeri ja suola. Sekoita kasvisliemijauhe veteen. Lisää kasvisliemi vähitellen joukkoon ja kiehauta.

3. Tarjoile kasvisbolognese pastan kanssa.

4. Vinkki! Kasvisbolognesen resepti soveltuu myös lasagneen.