Resepti
Kasvisjauhispyörykät ja kesäkurpitsapasta
Arvio: 3.8 / 5
Kesäkurpitsapasta saa ruokaisuutta vegepihveistä.
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
1 | pss | Apetit Kasvisjauhispyörykät |
1 | kesäkurpitsa | |
2 | porkkanaa | |
1 | rkl | NEITO™ -rypsiöljyä |
1 | tl | suolaa |
1 | tl | rouhittua mustapippuria |
1 | rkl | Sambal Oelek -kastiketta |
2 | dl | vettä |
Tarjoiluun | ||
---|---|---|
kourallinen basilikan lehtiä |
Valmistusohjeet
1. Pese kesäkurpitsa ja suikaloi se spiraalileikkurilla. Voit vaihtoehtoisesti halkaista kesäkurpitsan, kovertaa sisuksen pois ja vuolla puolikkaista pitkiä lastuja kuorimaveitsellä. Pese ja kuori porkkanat ja työstä myös ne pitkiksi lastuiksi.
2. Kuumenna tilkka kasviöljyä pannulla. Lisää kasvisuikaleet ja kuullota ne pehmeiksi, älä ruskista. Mausta suolalla ja pippurilla ja siirrä lautaselle odottamaan.
3. Lorauta pannulle kasviöljyä ja lisää pyörykät. Kuumenna pyöryköitä viitisen minuuttia, kunnes ne ovat rapeita. Lisää maustekastike ja vesi. Kiehauta seos, lisää kasvissuikaleet ja kuumenna. Annostele ruoka kulhoihin, revi päälle basilikaa ja nauti heti.