Resepti
Kasvistacot & herne-maissi-paprikasalsa
Arvio: 4 / 5
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4

Ainekset
300 | g | Bataattia |
2 | rkl | Apetit Kotimainen Rypsi&rapsiöljyä |
2 | rkl | Tacomaustetta |
1 | pss | Apetit Kukkakaalia (250 g) |
1 | prk | Mustapapuja |
0,5 | kpl | Limen mehu |
Suolaa | ||
1 | kpl | Avokadoa |
Kaurafraichea | ||
Pieniä maissitortilloita | ||
Herne-maissi-paprikasalsa | ||
---|---|---|
1 | pss | Apetit Herne-maissi-paprikaa (200 g) |
1 | kpl | Valkosipulinkynsi |
0,5 | kpl | Punainen chili |
1 | rkl | Apetit Kotimainen Rypsi&rapsiöljyä |
0,5 | kpl | Limen mehu |
1 | rkl | Korianteria hienonnettuna |
Suolaa | ||
Koristeluun | ||
Limelohkoja | ||
Tuoretta korianteria | ||
Tuoretta chiliä ohuina siivuina |
Valmistusohjeet
1. Kuori bataatti ja leikkaa se kuutioiksi. Levitä bataatit leivinpaperille pellille ja hiero niihin 1 rkl öljyä. Mausta 1 rkl tacomausteella. Paahda bataatteja 200 asteessa reilu viisi minuuttia.
2. Sulata kukkakaalit ja laita ne kulhoon yhdessä valutettujen mustapapujen kanssa.
3. Sekoita niiden joukkoon 1 rkl öljyä ja tacomaustetta. Levitä kukkakaalit ja mustapavut bataattien kanssa samalle pellille ja paahda vielä viisi minuuttia. Mausta paahdetut vihannekset ja pavut limenmehulla sekä tarvittaessa ripauksella suolaa.
4. Kuumenna herne-maissi-paprika pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä nopeasti. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna chili. Sekoita kaikki salsan ainekset keskenään, mausta suolalla.
5. Leikkaa avokado siivuiksi. Lämmitä maissitortillat ja täytä ne bataatti-kukkakaali-mustapapuseoksella, avokadosiivuilla, kaurafraichella ja herne-maissi-paprikasalsalla.
6. Viimeistele annokset tuoreella korianterilla sekä chilillä ja tarjoile limelohkojen kanssa.