Resepti

Kasvistacot & herne-maissi-paprikasalsa

Arvio: 4 / 5

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 4

Vegaaninen
Kasvistacot & herne-maissi-paprikasalsa

Ainekset

300gBataattia
2rklApetit Rypsiöljyä (à 500ml)
2rklTacomaustetta
1pssApetit Kotimainen Kukkakaalia (à 250 g)
1prkMustapapuja
0,5kplLimen mehu
Suolaa
1kplAvokadoa
Kaurafraichea
Pieniä maissitortilloita
Herne-maissi-paprikasalsa
1pssApetit Herne-maissi-paprikaa (à 200 g)
1kplValkosipulinkynsi
0,5kplPunainen chili
1rklApetit Rypsiöljyä (à 500ml)
0,5kplLimen mehu
1rklKorianteria hienonnettuna
Suolaa
Koristeluun
Limelohkoja
Tuoretta korianteria
Tuoretta chiliä ohuina siivuina

Valmistusohjeet

1. Kuori bataatti ja leikkaa se kuutioiksi.

2. Levitä bataatit leivinpaperille pellille ja hiero niihin 1 rkl öljyä.

3. Mausta 1 rkl tacomausteella.

4. Paahda bataatteja 200 asteessa reilu viisi minuuttia.

5. Sulata kukkakaalit ja laita ne kulhoon yhdessä valutettujen mustapapujen kanssa.

6. Sekoita niiden joukkoon 1 rkl öljyä ja tacomaustetta.

7. Levitä kukkakaalit ja mustapavut bataattien kanssa samalle pellille ja paahda vielä viisi minuuttia.

8. Mausta paahdetut vihannekset ja pavut limenmehulla sekä tarvittaessa ripauksella suolaa.

9. Leikkaa avokado siivuiksi.

10. Lämmitä maissitortillat ja täytä ne bataatti-kukkakaali-mustapapuseoksella, avokadosiivuilla, kaurafraichella ja herne-maissi-paprikasalsalla.

11. Sulata herne-maissi-paprika.

12. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.

13. Hienonna chili.

14. Sekoita kaikki salsan ainekset keskenään, mausta suolalla.

15. Viimeistele annokset tuoreella korianterilla sekä chilillä ja tarjoile limelohkojen kanssa.