Resepti

Kasvistacot & herne-maissi-paprikasalsa

Arvio: 4 / 5

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 4

Vegaaninen
Kasvistacot & herne-maissi-paprikasalsa

Ainekset

300gBataattia
2rklApetit Kotimainen Rypsi&rapsiöljyä
2rklTacomaustetta
1pssApetit Kukkakaalia (250 g)
1prkMustapapuja
0,5kplLimen mehu
Suolaa
1kplAvokadoa
Kaurafraichea
Pieniä maissitortilloita
Herne-maissi-paprikasalsa
1pssApetit Herne-maissi-paprikaa (200 g)
1kplValkosipulinkynsi
0,5kplPunainen chili
1rklApetit Kotimainen Rypsi&rapsiöljyä
0,5kplLimen mehu
1rklKorianteria hienonnettuna
Suolaa
Koristeluun
Limelohkoja
Tuoretta korianteria
Tuoretta chiliä ohuina siivuina

Valmistusohjeet

1. Kuori bataatti ja leikkaa se kuutioiksi. Levitä bataatit leivinpaperille pellille ja hiero niihin 1 rkl öljyä. Mausta 1 rkl tacomausteella. Paahda bataatteja 200 asteessa reilu viisi minuuttia.

2. Sulata kukkakaalit ja laita ne kulhoon yhdessä valutettujen mustapapujen kanssa.

3. Sekoita niiden joukkoon 1 rkl öljyä ja tacomaustetta. Levitä kukkakaalit ja mustapavut bataattien kanssa samalle pellille ja paahda vielä viisi minuuttia. Mausta paahdetut vihannekset ja pavut limenmehulla sekä tarvittaessa ripauksella suolaa.

4. Kuumenna herne-maissi-paprika pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä nopeasti. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna chili. Sekoita kaikki salsan ainekset keskenään, mausta suolalla.

5. Leikkaa avokado siivuiksi. Lämmitä maissitortillat ja täytä ne bataatti-kukkakaali-mustapapuseoksella, avokadosiivuilla, kaurafraichella ja herne-maissi-paprikasalsalla.

6. Viimeistele annokset tuoreella korianterilla sekä chilillä ja tarjoile limelohkojen kanssa.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!