Resepti
Kikherne-kukkakaalimasala
Arvio: 3.8 / 5
Tästä annoksesta riittää ruokaa neljälle hengelle kahdeksi päiväksi.
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 8
Ainekset
4 | kpl | Valkosipulinkynttä |
0,5 | rkl | Inkivääriä raastettuna |
3 | rkl | Apetit Rypsiöljy (à 500 ml) |
1 | pss | Apetit Sipulikuutioita (à 200 g) |
1,5 | tl | Garam masalaa |
1 | tl | Savupaprikajauhetta |
2 | prk | Kypsiä kikherneitä |
2 | prk | Tomaattimurskaa (á 400 g) |
4 | dl | Kookosmaitoa |
2 | pss | Apetit Kukkakaalia (á 250 g) |
2 | rkl | Soijakastiketta |
0,5 | kpl | Sitruunan mehu |
Tuoretta korianteria | ||
Tarjoa lisukkeina | ||
---|---|---|
Apetit Vihannes-riisisekoitus (à 300g) | ||
Naan-leipää |
Valmistusohjeet
1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
2. Raasta inkivääri.
3. Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipulikuutioita miedolla lämmöllä viitisen minuuttia.
4. Lisää valkosipuli, inkivääri, garam masala ja savupaprikajauhe. Kuullota pari minuuttia.
5. Valuta kikherneet ja lisää pannulle tomaattimurskan kanssa.
6. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin kymmenen minuuttia.
7. Lisää joukkoon kookosmaito ja kukkakaalit, hauduta vielä pari minuuttia, jotta kukkakaalit kuumentuvat.
8. Mausta kastike soijakastikkeella ja sitruunanmehulla.
9. Silppua runsaasti tuoretta korianteria valmiin masalan päälle.
10. Tarjoile kikherne-kukkakaalimasala Vihannes-riisisekoituksen ja naan-leivän kanssa.