Resepti

Kikherne-kukkakaalimasala

Arvio: 3.8 / 5

Tästä annoksesta riittää ruokaa neljälle hengelle kahdeksi päiväksi.

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 8

Laktoositon Vähälaktoosinen Maidoton Vegaaninen
Kikherne-kukkakaalimasala

Ainekset

4kplValkosipulinkynttä
0,5rklInkivääriä raastettuna
3rklApetit Rypsiöljy (à 500 ml)
1pssApetit Sipulikuutioita (à 200 g)
1,5tlGaram masalaa
1tlSavupaprikajauhetta
2prkKypsiä kikherneitä
2prkTomaattimurskaa (á 400 g)
4dlKookosmaitoa
2pssApetit Kukkakaalia (á 250 g)
2rklSoijakastiketta
0,5kplSitruunan mehu
Tuoretta korianteria
Tarjoa lisukkeina
Apetit Vihannes-riisisekoitus (à 300g)
Naan-leipää

Valmistusohjeet

1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

2. Raasta inkivääri.

3. Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipulikuutioita miedolla lämmöllä viitisen minuuttia.

4. Lisää valkosipuli, inkivääri, garam masala ja savupaprikajauhe. Kuullota pari minuuttia.

5. Valuta kikherneet ja lisää pannulle tomaattimurskan kanssa.

6. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin kymmenen minuuttia.

7. Lisää joukkoon kookosmaito ja kukkakaalit, hauduta vielä pari minuuttia, jotta kukkakaalit kuumentuvat.

8. Mausta kastike soijakastikkeella ja sitruunanmehulla.

9. Silppua runsaasti tuoretta korianteria valmiin masalan päälle.

10. Tarjoile kikherne-kukkakaalimasala Vihannes-riisisekoituksen ja naan-leivän kanssa.