Resepti

Kinkkukiusaus

Arvio: 3.7 / 5

Perinteinen kinkkukiusaus on helppo valmistaa ja maistuu koko perheelle. Katso myös vinkki herkulliseen Peruna-jauhelihalaatikkoon ja punajuurivuokaan.

Valmistusaika:

Annosmäärä: 4 annosta

Gluteeniton
Kinkkukiusaus

Ainekset

1pssApetit Kotimainen Peruna-sipulisekoitusta tai Apetit Kotimainen Luomu Peruna-sipulisekoitusta (à 500g)
150gsavukinkkua
2,5dlruokakermaa
1tltimjamia
1tlmustapippuria
1tlsuolaa
1dljuustoraastetta

Valmistusohjeet

1. Leikkaa kinkku suikaleiksi ja levitä sitä voideltuun uunivuokaan kerroksittain peruna-sipulisekoituksen kanssa; päällimmäiseksi kerros peruna-sipulisekoitusta.

2. Yhdistä keskenään ruokakerma ja mausteet. Kaada seos vuokaan.

3. Ripottele pinnalle juustoraaste.

4. Kypsennä 200 asteessa 45–60 min. Tarjoa raikkaan salaatin ja leivän kera.

5. Vinkki! Voit valmistaa tämän ruuan lakto-vegetaarisena uudesta Mifu-suikalevalmisteesta! Talvipakkasilla voit kypsentää kiusauksen leivinuunissa. Noin 220-astessa 1,5 tuntia ja hyvää tulee!