Resepti
Lampaankyljykset perunapedillä
Arvio: 3.2 / 5
Lampaankyljykset, peruna ja rosmariinit vievät mielikuvitusmatkalle ranskalaiseen maalaiskeittiöön.
Valmistusaika:
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
3 | rkl | Neito Rypsiöljyä™ tai Apetit-rypsiöljyä |
1 | rkl | hunajaa |
3 | rkl | hienonnettua minttua |
2 | valkosipulinkynttä hienonnettuna | |
16 | lampaankyljystä | |
1 | tl | suolaa |
1 | tl | mustapippuria |
2 | pss | Apetit Kermaperunoita |
1 | rkl | hienonnettua rosmariinia |
Valmistusohjeet
1. Sekoita rypsiöljyn (2 rkl) joukkoon hunaja, minttu sekä valkosipuli. Hiero mausteseos lampaankyljysten pintaan. Mausta kyljykset vielä molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna tilkkanen kasviöljyä paistinpannulla ja ruskista kyljykset nopeasti.
3. Sipaise uunivuoka kasviöljyllä ja siirrä kermaperunat siihen. Sekoita joukkoon rosmariini. Nosta vuoka 200-asteisen uunin keskitasolle ja paista noin 35 minuuttia. Nosta kyljykset tässä vaiheessa perunoiden päälle ja jatka paistamista vielä noin viisi minuuttia. Tarjoile hyvän salaatin kera.