Resepti

Lampaankyljykset perunapedillä

Arvio: 3.2 / 5

Lampaankyljykset, peruna ja rosmariinit vievät mielikuvitusmatkalle ranskalaiseen maalaiskeittiöön.

Valmistusaika:

Annosmäärä: 4 annosta

Laktoositon Gluteeniton
Lampaankyljykset perunapedillä

Ainekset

3rklNeito Rypsiöljyä™ tai Apetit-rypsiöljyä
1rklhunajaa
3rklhienonnettua minttua
2valkosipulinkynttä hienonnettuna
16lampaankyljystä
1tlsuolaa
1tlmustapippuria
2pssApetit Kermaperunoita
1rklhienonnettua rosmariinia

Valmistusohjeet

1. Sekoita rypsiöljyn (2 rkl) joukkoon hunaja, minttu sekä valkosipuli. Hiero mausteseos lampaankyljysten pintaan. Mausta kyljykset vielä molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna tilkkanen kasviöljyä paistinpannulla ja ruskista kyljykset nopeasti.

3. Sipaise uunivuoka kasviöljyllä ja siirrä kermaperunat siihen. Sekoita joukkoon rosmariini. Nosta vuoka 200-asteisen uunin keskitasolle ja paista noin 35 minuuttia. Nosta kyljykset tässä vaiheessa perunoiden päälle ja jatka paistamista vielä noin viisi minuuttia. Tarjoile hyvän salaatin kera.