Resepti

Lasagne

Arvio: 3 / 5

Lasagne ilman tomaattia olisi tuhoon tuomittu. Lisämakua saat sipuleista ja paprikasta.

Valmistusaika: Yli 60 min.

Annosmäärä: 4 annosta

Lasagne

Ainekset

0,5pktlasagnelevyjä
Tomaatti-kasvismuhennos
400gjauhelihaa
1pssApetit Kotimainen Sipulikuutioita
2valkosipulin kynttä
500gtomaattimurskaa
1pssApetit Kartanon kasviksia
1dlvettä
2tlbasilikaa
1tltimjamia
2tlsokeria
2tlsuolaa
1tlmustapippuria
Valkokastike
2rklNeito Rypsiöljyä™
3rklvehnäjauhoja
6dlmaitoa
1tlsuolaa
2dljuustoraastetta

Valmistusohjeet

1. Ruskista jauheliha korkeareunaisessa paistinpannussa. Lisää pannulle jäiset sipulikuutiot ja jatka paistamista muutama minuutti. Hienonna pannulle valkosipulinkynnet. Lisää tomaattimurska, jäiset kasvikset, vesi sekä mausteet. Kiehauta ja hauduta n. 10 minuuttia. Valmista sillä aikaa valkokastike. Kuumenna kasviöljy kattilassa ja lisää vehnäjauhot. Kuumenna seosta hetki koko ajan sekoitellen. Älä anna seoksen ruskistua. Nosta kattila hetkeksi liedeltä ja lisää kattilaan maito pienissä erissä, seosta vispilällä huolellisesti sekoittaen. Kuumenna seos kiehuvaksi sitä koko ajan sekoitellen. Kun kastike sakenee, nosta kattila liedeltä, mausta ja lisää joukkoon juustoraaste. Älä enää kuumenna, ettei kastike juoksetu.

2. Voitele uunivuoka. Kokoa lasagne uunivuokaan vuorotellen lasagnelevyistä, jauheliha-kasvismuhennoksesta ja valkokastikkeesta niin, että viimeiseksi tulee kerros valkokastiketta. Paista 200-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.

3. Vinkki! Voit käyttää jauhelihan sijaan lasagnessa lohikuutioita. Lisää tällöin valkokastikkeen joukkoon Apetit Kotimainen -pinaattia.