Resepti
Lasagne
Arvio: 3 / 5
Lasagne ilman tomaattia olisi tuhoon tuomittu. Lisämakua saat sipuleista ja paprikasta.
Valmistusaika: Yli 60 min.
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
0,5 | pkt | lasagnelevyjä |
Tomaatti-kasvismuhennos | ||
---|---|---|
400 | g | jauhelihaa |
1 | pss | Apetit Kotimainen Sipulikuutioita |
2 | valkosipulin kynttä | |
500 | g | tomaattimurskaa |
1 | pss | Apetit Kartanon kasviksia |
1 | dl | vettä |
2 | tl | basilikaa |
1 | tl | timjamia |
2 | tl | sokeria |
2 | tl | suolaa |
1 | tl | mustapippuria |
Valkokastike | ||
2 | rkl | Neito Rypsiöljyä™ |
3 | rkl | vehnäjauhoja |
6 | dl | maitoa |
1 | tl | suolaa |
2 | dl | juustoraastetta |
Valmistusohjeet
1. Ruskista jauheliha korkeareunaisessa paistinpannussa. Lisää pannulle jäiset sipulikuutiot ja jatka paistamista muutama minuutti. Hienonna pannulle valkosipulinkynnet. Lisää tomaattimurska, jäiset kasvikset, vesi sekä mausteet. Kiehauta ja hauduta n. 10 minuuttia. Valmista sillä aikaa valkokastike. Kuumenna kasviöljy kattilassa ja lisää vehnäjauhot. Kuumenna seosta hetki koko ajan sekoitellen. Älä anna seoksen ruskistua. Nosta kattila hetkeksi liedeltä ja lisää kattilaan maito pienissä erissä, seosta vispilällä huolellisesti sekoittaen. Kuumenna seos kiehuvaksi sitä koko ajan sekoitellen. Kun kastike sakenee, nosta kattila liedeltä, mausta ja lisää joukkoon juustoraaste. Älä enää kuumenna, ettei kastike juoksetu.
2. Voitele uunivuoka. Kokoa lasagne uunivuokaan vuorotellen lasagnelevyistä, jauheliha-kasvismuhennoksesta ja valkokastikkeesta niin, että viimeiseksi tulee kerros valkokastiketta. Paista 200-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.
3. Vinkki! Voit käyttää jauhelihan sijaan lasagnessa lohikuutioita. Lisää tällöin valkokastikkeen joukkoon Apetit Kotimainen -pinaattia.