Resepti

Lihamureke

Arvio: 4 / 5

Kasvistäytteinen lihamureke on juhlavampi tapa tarjota jauhelihaa.

Valmistusaika: Yli 60 min.

Annosmäärä: 10 annosta

Gluteeniton
Lihamureke

Ainekset

1pssApetit Kotimainen Peruna-sipulisekoitus
1rklNeito Rypsiöljyä™
800gnaudanpaisti jauhelihaa
1kananmuna
2tlsuolaa
1tlpaprikajauhetta
1tlrouhittua mustapippuria
3porkkanaa
100gKoskenlaskija-juustoa tai juustoraastetta

Valmistusohjeet

1. Pehmitä jäiset peruna-sipulisuikaleet kasviöljytilkassa paistinpannussa miedolla lämmöllä, sekoittele pannun sisältöä silloin tällöin. Kaada kulhoon ja jäähdytä haaleaksi.

2. Lisää jauheliha, kananmuna ja mausteet ja sekoita mureketaikina. Painele kaksi kolmasosaa taikinasta voidellun, pitkänomaisen uunivuoan (noin 1 ½ l) pohjalle ja reunoille. Levitä puolet porkkanoista, juustoraaste (jääkaappikylmän Koskenlaskija-juuston voi raastaa karkeaksi) ja loput porkkanat taikinan päälle vuokaan. Peitä täyte lopulla mureketaikinalla.

3. Paista uunissa 200 asteessa 35–40 minuuttia.

4. Tarjoa mureke suoraan uunivuoasta tai kumoa se hiukan jäähtyneenä tarjoiluvadille. Nauti raikkaan salaatin kanssa.