Resepti
Lohi-papu-tomaattikeitto
Arvio: 3 / 5
Hyvin maustettu, aromikas tomaattikeitto on edullista kotiruokaa.
Valmistusaika: Alle 15 min.
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
1 | punainen paprika | |
2 | sellerinvartta | |
1 | prk | laadukasta tomaattimurskaa |
2 | dl | vettä |
1 | rkl | punaista pestoa |
0,25 | tl | chilijauhetta |
1 | tl | sokeria |
1 | tl | suolaa |
Lisäksi | ||
---|---|---|
3 | rkl | Neito rypsiöljyä™ |
1 | rs | kirjolohisuikaleita (à 300 g) |
1 | pss | Apetit Papusekoitusta |
0,5 | tl | chililastuja |
Tarjoiluun | ||
3 | dl | turkkilaista jogurttia |
Valmistusohjeet
1. Pese paprika ja sellerinvarret. Halkaise ja poista paprikasta siemenkota. Lohko kasvikset ja laita tehosekoittimeen. Lisää tomaattimurska. Huuhtele purkki vedellä ja kaada joukkoon. Mittaa muut ainekset joukkoon ja pyöräytä tasaiseksi keitoksi. Maista ja mausta tarvittaessa.
2. Valuta kikherneet. Lisää pannulle kasviöljy ja chilihiutaleet sekä kikherneet. Paista muutama minuutti.
3. Tarjoa keitto kylmänä tai halutessasi kuumenna annos ennen syöntiä. Pudottele keiton pinnalle kikherneitä ja nokare jogurttia.