Resepti
Ossobucco eli häränpotkaa tomaattikastikkeessa
Arvio: 2.8 / 5
Pitkään haudutettu härän potka on helppo herkku.
Valmistusaika: Yli 60 min.
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
6 | kpl | ossobucco-viipaleita eli härän potkaa |
1 | rkl | Neito Rypsiöljyä™ |
1 | pss | Apetit Kotimainen sipulikuutioita (200 g) |
4 | valkosipulinkynttä | |
2 | tl | rouhittua mustapippuria |
1 | tl | suolaa |
1 | laakerinlehti | |
400 | g | tomaattimurskaa |
1 | pss | Apetit Pikkuporkkanoita (200 g) |
1 | tl | oreganoa |
1 | tl | timjamia |
vettä | ||
Tarjoiluun: | ||
---|---|---|
500 | g | Keitettyjä perunoita |
1 | pss | Apetit Papuja (200 g) |
Valmistusohjeet
1. Kuumenna valurautapadassa tilkka kasviöljyä ja ruskista potkaviipaleet siinä. Lisää muut ainekset ja hauduta. Joissakin resepteissä haudutusajaksi mainitaan 30 minuuttia, mutta superhyvän padan saat kun annat padan hautua hiljalleen noin kaksi tuntia. Tarkkaile liemen määrää ja lisää pataan vettä tarvittaessa. Pitkään haudutetuista potkaviipaleista liha irtoaa ja maku on kerrassaan herkullinen.
2. Kiehauta lisukkeeksi perunat ja pavut.
3. Vinkki! Jos pataan mahtuu, kannattaa samalla haudutuksella kypsentää paketti palapaistikuutioita, ja käyttää ne sekä liemi maukkaaseen gulassiin.