Resepti
Paahdetut uunijuurekset ja siika
Arvio: 5 / 5
Uunijuureksista ja siiasta tulee keveä ateria.
Valmistusaika:
Annosmäärä: 2 annosta
Ainekset
1 | pss | Apetit Kotimainen Peruna & Uunijuurekset |
2 | rkl | Apetit Sitruuna-basilika rypsiöljy |
1 | tl | rakuunaa |
1 | tl | suolaa |
0,5 | fenkolia | |
1 | sitruuna | |
700 | g | siikaa |
1 | rkl | voita |
1 | rkl | Apetit Sitruuna-basilika rypsiöljy |
Liemi: | ||
---|---|---|
2 | dl | vettä |
1 | dl | kasvirasvakermaa |
1 | rkl | kalafondia |
1 | tl | rakuunaa |
lehtipersiljaa |
Valmistusohjeet
1. Suomusta siika, huuhtele ja kuivaa. Ripottele kalan sisälle ja päälle mausteeksi suolaa. Jätä maustumaan.
2. Avaa uunijuurespussi ja lorauta sisälle kasviöljy. Sekoittele ja jaa juurekset öljyttyyn uunivuokaan. Ripottele mausteeksi suolaa. Paista 15 min uunin keskitasolla 225 asteessa.
3. Lohko fenkoli. Puolita sitruuna. Paista kasviksiin kaunis väri pannulla voi-kasviöljyseoksessa.
4. Nosta siika, sitruuna ja fenkoli uuniin kasvisten kanssa samalle uunipannulle. Jatka paistamista 225-asteessa 10 minuuttia. Laita lopuksi grillivastus päälle ja ota kasviksiin ja kalaan kaunis väri noin 5 minuutissa.
5. Sekoita paistinpannulla liemi ja kuumenna se. Lisää kala-juuresvadille ja kastikkeeseenkin lehtipersiljaa ja syö kuumana.