Resepti

Paahdetut uunijuurekset ja siika

Uunijuureksista ja siiasta tulee keveä ateria.

Valmistusaika: alle 60 minuuttia

Annosmäärä: 2 annosta

Maidoton Gluteeniton
Paahdetut uunijuurekset ja siika

Ainekset

1pssApetit Kotimainen Peruna & Uunijuurekset
2rklApetit Sitruuna-basilika rypsiöljy
1tlrakuunaa
1tlsuolaa
0,5fenkolia
1sitruuna
700gsiikaa
1rklvoita
1rklApetit Sitruuna-basilika rypsiöljy
Liemi:
2dlvettä
1dlkasvirasvakermaa
1rklkalafondia
1tlrakuunaa
lehtipersiljaa

Valmistusohjeet

1. Suomusta siika, huuhtele ja kuivaa. Ripottele kalan sisälle ja päälle mausteeksi suolaa. Jätä maustumaan.

2. Avaa uunijuurespussi ja lorauta sisälle kasviöljy. Sekoittele ja jaa juurekset öljyttyyn uunivuokaan. Ripottele mausteeksi suolaa. Paista 15 min uunin keskitasolla 225 asteessa.

3. Lohko fenkoli. Puolita sitruuna. Paista kasviksiin kaunis väri pannulla voi-kasviöljyseoksessa.

4. Nosta siika, sitruuna ja fenkoli uuniin kasvisten kanssa samalle uunipannulle. Jatka paistamista 225-asteessa 10 minuuttia. Laita lopuksi grillivastus päälle ja ota kasviksiin ja kalaan kaunis väri noin 5 minuutissa.

5. Sekoita paistinpannulla liemi ja kuumenna se. Lisää kala-juuresvadille ja kastikkeeseenkin lehtipersiljaa ja syö kuumana.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!