Resepti

Pähkinäinen tofucurry

Arvio: 5 / 5

Pähkinäisen tofucurryn maun intensiivisyys vie kielen mennessään! Tarjoa pähkinäinen tofucurry nuudelien tai riisin kera.

Valmistusaika:

Annosmäärä: 4 annosta

Laktoositon Maidoton Vegaaninen
Pähkinäinen tofucurry

Ainekset

1pkttofua
2rklApetit-rypsiöljyä
(soijakastiketta ja hunajaa)
mustapippurirouhetta ja suolaa maun mukaan
2kpltähtianista
0,5pssApetit Kotimainen sipulikuutioita (à 200 g)
2rklpunaista currytahnaa
0,5tlinkivääritahnaa
1rklmaapähkinävoita
0,5pssApetit Kotimainen juureskuutio (à 500 g)
1pieni kesäkurpitsa
1,5dlvettä
0,5tlsoijakastiketta
1dlkookosmaitoa
0,5dlcashewpähkinöitä
Tarjoiluun
nuudeleita tai riisiä

Valmistusohjeet

1. Valmistele tofu: kuivaa tofu ja kuutioi se. Kuumenna öljy pannulla ja paista tofukuutiot rapeiksi, noin 10 minuuttia. Mausta halutessasi esimerkiksi soijakastikkeella ja hunajalla. Siirrä rapeat tofukuutiot hetkeksi syrjään.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota öljyssä mausteet, sipulikuutiot, punainen curry- ja inkivääritahna sekä maapähkinävoi. Lisää joukkoon juureskuutiot ja kuutioitu kesäkurpitsa sekä kookosmaito, vesi, cashewpähkinät ja tofu. Hauduta miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi riisin tai nuudelien kanssa.