Resepti
Pähkinäinen tofucurry
Arvio: 5 / 5
Pähkinäisen tofucurryn maun intensiivisyys vie kielen mennessään! Tarjoa pähkinäinen tofucurry nuudelien tai riisin kera.
Valmistusaika:
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
1 | pkt | tofua |
2 | rkl | Apetit-rypsiöljyä |
(soijakastiketta ja hunajaa) | ||
mustapippurirouhetta ja suolaa maun mukaan | ||
2 | kpl | tähtianista |
0,5 | pss | Apetit Kotimainen sipulikuutioita (à 200 g) |
2 | rkl | punaista currytahnaa |
0,5 | tl | inkivääritahnaa |
1 | rkl | maapähkinävoita |
0,5 | pss | Apetit Kotimainen juureskuutio (à 500 g) |
1 | pieni kesäkurpitsa | |
1,5 | dl | vettä |
0,5 | tl | soijakastiketta |
1 | dl | kookosmaitoa |
0,5 | dl | cashewpähkinöitä |
Tarjoiluun | ||
---|---|---|
nuudeleita tai riisiä |
Valmistusohjeet
1. Valmistele tofu: kuivaa tofu ja kuutioi se. Kuumenna öljy pannulla ja paista tofukuutiot rapeiksi, noin 10 minuuttia. Mausta halutessasi esimerkiksi soijakastikkeella ja hunajalla. Siirrä rapeat tofukuutiot hetkeksi syrjään.
2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota öljyssä mausteet, sipulikuutiot, punainen curry- ja inkivääritahna sekä maapähkinävoi. Lisää joukkoon juureskuutiot ja kuutioitu kesäkurpitsa sekä kookosmaito, vesi, cashewpähkinät ja tofu. Hauduta miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi riisin tai nuudelien kanssa.