Resepti

Paistettua turskaa punaviinipekonilla

Arvio: 3.6 / 5

Pekoni ja punaviini sopii loistavasti vaalean kalan höysteeksi.

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 4 annosta

Gluteeniton
Paistettua turskaa punaviinipekonilla

Ainekset

800gturskaa, koljaa tai seitiä fileenä
1tlsuolaa
200gpekonia kuutioituna
1dlApetit Kotimaisia sipulikuutioita
10herkkusientä
dlaurinkokuivattuja tomaatteja
2tltuoretta timjamia
2dlliha- tai vasikkalientä
1dlpunaviiniä

Valmistusohjeet

1. Mausta kalafileet suolalla ja nosta mielellään tunniksi jääkaappiin.

2. Tee pekoni-punaviinikastike. Paista pekoni paistinpannulla rapeaksi. Nosta kuutiot lautaselle talouspaperin päälle valumaan.

3. Ruskista sipulikuutiot pekonin rasvassa. Lisää pannulle sienet ja paista muutama minuutti. Pilko tomaatit pannulle ja anna kuumentua. Mausta timjamilla. Lisää joukkoon pekoni sekä lihaliemi ja punaviini. Kiehauta juuri ennen tarjoilua.

4. Taputtele kalafileen pinta kuivaksi talouspaperilla ja paista fileet kypsiksi paistinpannulla rasvassa. Tarjoa perunamuusin ja pekoni-punaviinikastikkeen kera.