Resepti

Paprikainen kasvissosekeitto

Arvio: 1.8 / 5

Etikkaan säilötty paprika antaa juhlavan maun kasvissosekeittoon.

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 4 annosta

Vähälaktoosinen Gluteeniton
Paprikainen kasvissosekeitto

Ainekset

1rklApetit-rypsiöljyä
1dlApetit Kotimainen Sipulikuutiota
2kplpaahdettua, etikkaliemeen säilöttyä paprikaa
0,5pssApetit Kotimainen Peruna & Keittokasviksia (á 750 g)
7dlvettä
0,5pktKoskenlaskija viherpippurisulatejuustoa
0,75tlsuolaa
1tlmustapippuria
Tarjoiluun
0,5dlkasvirasvakermaa
0,5dlpistaasipähkinöitä ilman kuoria
3rklsileälehtistä persiljaa

Valmistusohjeet

1. Kuumenna kasviöljy reilun kattilan pohjalla. Kuullota sipulikuutiot läpikuultaviksi kasviöljyssä keskilämmöllä.

2. Lisää pakastekasvikset kattilaan. Paahda muutama minuutti, lisää vesi ja paprikat ilman lientä. Keitä kannen alla hiljalleen 15 minuuttia. Soseuta keitto, lisää sulatejuusto ja mausteet. Keitä hiljalleen kymmenisen minuuttia.

3. Rouhi pistaasipähkinät morttelissa. Silppua joukkoon persilja. Lisää kasviöljyä tilkka. Taiteile keiton pinnalle valkoiset pyörteet valuttamalla keitolle notkea kasvirasvakermaa tai ranskankermaa. Lusikoi tahnaa keittoannoksille.

4. Vinkki! Keitto sopii alkupalaksi kuumana reilumpana annoksena ja kesäkuumalla kylmänä shottilasista tarjottuna.