Resepti
Paprikainen kasvissosekeitto
Arvio: 1.8 / 5
Etikkaan säilötty paprika antaa juhlavan maun kasvissosekeittoon.
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
1 | rkl | Apetit Kotimainen Rypsi- & rapsiöljyä |
1 | dl | Apetit Kotimainen Sipulikuutiota |
2 | kpl | paahdettua, etikkaliemeen säilöttyä paprikaa |
0,5 | pss | Apetit Kotimainen Peruna & Keittokasviksia (á 750 g) |
7 | dl | vettä |
0,5 | pkt | Koskenlaskija viherpippurisulatejuustoa |
0,75 | tl | suolaa |
1 | tl | mustapippuria |
Tarjoiluun | ||
---|---|---|
0,5 | dl | kasvirasvakermaa |
0,5 | dl | pistaasipähkinöitä ilman kuoria |
3 | rkl | sileälehtistä persiljaa |
Valmistusohjeet
1. Kuumenna kasviöljy reilun kattilan pohjalla. Kuullota sipulikuutiot läpikuultaviksi kasviöljyssä keskilämmöllä.
2. Lisää pakastekasvikset kattilaan. Paahda muutama minuutti, lisää vesi ja paprikat ilman lientä. Keitä kannen alla hiljalleen 15 minuuttia. Soseuta keitto, lisää sulatejuusto ja mausteet. Keitä hiljalleen kymmenisen minuuttia.
3. Rouhi pistaasipähkinät morttelissa. Silppua joukkoon persilja. Lisää kasviöljyä tilkka. Taiteile keiton pinnalle valkoiset pyörteet valuttamalla keitolle notkea kasvirasvakermaa tai ranskankermaa. Lusikoi tahnaa keittoannoksille.
4. Vinkki! Keitto sopii alkupalaksi kuumana reilumpana annoksena ja kesäkuumalla kylmänä shottilasista tarjottuna.