Resepti
Perinteinen rantakala lohesta
Arvio: 3.1 / 5
Herkullinen puuhasteluruoka Suomen suveen!
Valmistusaika: Yli 60 min.
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
3 | rkl | Neito Rypsiöljyä™ |
1 | pss | Apetit Kotimainen Sipulikuutio (á 200 g) |
5 | dl | vettä |
1 | laakerinlehti | |
5 | kpl | valkopippuria |
600 | g | lohi- tai ahvenfileetä |
1 | tl | merisuolaa |
Tarjoiluun | ||
---|---|---|
2 | rkl | voita |
2 | rkl | tuoretta tilliä silputtuna |
4 | ruisleipäviipaletta |
Valmistusohjeet
1. Kuullota sipulikuutiot kasviöljyssä uunipadassa. Lisää neste, laakerinlehti ja pippurit.
2. Pese kala ja leikkaa se 6-8 palaan. Nosta kalapalat liemeen, peitä kannella ja hauduta kala hiljaa kypsäksi kannen alla miedolla lämmöllä avotulella, tai liedellä, tai 150 asteisessa uunissa noin tunnin ajan.
3. Viimeistele voinokareilla ja kourallisella tilliä. Tarjoa ruisleivän ja levitteen kera. Paras kattaus rantakalalle on syvä lautanen ja lusikka.
4. Vinkki! Voit varioida ohjetta lisäämällä liemeen tomaattimurskaa, valkosipulia ja basilikaa!