Resepti

Perinteinen rantakala lohesta

Arvio: 3.1 / 5

Herkullinen puuhasteluruoka Suomen suveen!

Valmistusaika: Yli 60 min.

Annosmäärä: 4 annosta

Vähälaktoosinen Gluteeniton
Perinteinen rantakala lohesta

Ainekset

3rklNeito Rypsiöljyä™
1pssApetit Kotimainen Sipulikuutio (á 200 g)
5dlvettä
1laakerinlehti
5kplvalkopippuria
600glohi- tai ahvenfileetä
1tlmerisuolaa
Tarjoiluun
2rklvoita
2rkltuoretta tilliä silputtuna
4ruisleipäviipaletta

Valmistusohjeet

1. Kuullota sipulikuutiot kasviöljyssä uunipadassa. Lisää neste, laakerinlehti ja pippurit.

2. Pese kala ja leikkaa se 6-8 palaan. Nosta kalapalat liemeen, peitä kannella ja hauduta kala hiljaa kypsäksi kannen alla miedolla lämmöllä avotulella, tai liedellä, tai 150 asteisessa uunissa noin tunnin ajan.

3. Viimeistele voinokareilla ja kourallisella tilliä. Tarjoa ruisleivän ja levitteen kera. Paras kattaus rantakalalle on syvä lautanen ja lusikka.

4. Vinkki! Voit varioida ohjetta lisäämällä liemeen tomaattimurskaa, valkosipulia ja basilikaa!