Resepti

Peruna-sipulikiusaus sinihomejuustolla

Kun kinkusta tuli mauste! Paista peruna-sipulikiusaus ja tarjoa lisukkeena kinkkugremolata. Samalla kattauksella palvelet lakto-vegetaariset ja sekaruuan syöjät.

Valmistusaika: alle 60 minuuttia

Annosmäärä: 4 annosta

Gluteeniton
Peruna-sipulikiusaus sinihomejuustolla

Ainekset

2pssApetit Peruna-sipulisekoitus
1pssApetit Suikalejuurekset
2prkruokakermaa (á 2,5 dl)
100gsinihomejuustoa
1tltimjamia
1tlmustapippuria
1tlsuolaa
Vuokaan
2rklApetit-rypsiöljyä
Kinkkugremolata
3rklApetit-rypsiöljyä
1pssApetit Kotimainen Sipulikuutio
150gsavukinkkua kuutioina tai suikaleena
1sitruunan raastettua kuorta
1tlchiliä
1tlmustapippuria

Valmistusohjeet

1. Voitele uunivuoka kasviöljyllä. Jaa kasvisseokset uunivuokaan. Murenna joukkoon sinihomejuusto. Mausta seos suolalla. Kaada päälle kasvirasvavalmiste. Kypsennä 200 asteessa reilu 1 tunti.

2. Tee lisäkkeeksi kinkkugremolata. Kuumenna tilkka kasviöljyä paistinpannulla ja kuullota sipulikuutiot siinä läpikuultaviksi. Lisää pannulle kinkku ja paista muutama minuutti, kunnes kinkku on saanut herkullisen värin. Lisää sitruunankuorta ja mausteita sekä lehtipersiljasilppua. Tarjoa kiusauksen mausteena.

3. Vegaaneille voit silputa mausteeksi lehtipersiljaa ja valkosipulia ja raikastaa seoksen sitruunan kuorella.

4. Vinkki! Voit kypsentää kiusauksen leivinuunissa, noin 220-astessa 1,5 tuntia.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!