Resepti
Pinaattiraviolit tomaattikastikkeessa
Arvio: 4.2 / 5
Kotitekoiset raviolit tehdään rakkaudella.
Valmistusaika: Yli 60 min.
Annosmäärä: 7 annosta
Ainekset
Taikina | ||
---|---|---|
4 | dl | hienoksi jauhettua vehnäjauhoja, durumvehnäjauhoja tai niiden sekoitusta |
3 | kananmunaa | |
3 | palaa Apetit Kotimainen Pinaattia tai Apetit Kotimainen Luomu Pinaattia | |
1 | tl | suolaa |
1 | rkl | oliiviöljyä |
Pinaatti-ricottatäyte | ||
1 | pss | Apetit Kotimainen Pinaattia (à 150 g) |
1 | prk | ricottajuustoa (à 250 g) |
1 | kananmuna | |
2 | dl | parmesaanijuustoraastetta |
2 | valkosipulinkynttä | |
1 | tl | suolaa |
1 | tl | rouhittua mustapippuria |
Valkokatkarapu-juustotäyte | ||
1 | prk | valkokatkatkaravun pyrstöjä (à 400/170 g) |
120 | g | mozzarellaa |
1 | dl | tuoretta oreganoa |
Tomaattikastike | ||
1 | dl | Apetit Kotimainen Sipulikuutiota |
1 | pkt | tomaattimurskaa (390 g) |
2 | valkosipulinkynttä hienonnettuna | |
2 | tl | oreganoa kuivattuna |
1 | tl | mustapippuria |
1 | tl | suolaa |
1 | rkl | tummaa aseto balsamico -viinietikkaa |
2 | rkl | oliiviöljyä |
Tarjoiluun | ||
50 | g | parmesanjuustoa raastettuna |
kourallinen tuoretta oreganoa |
Valmistusohjeet
1. Taikinan tekeminen: Mittaa pinaattipastan ainekset kulhoon ja sekoita kiinteäksi taikinaksi. Käytä jauhoja sen verran, että saat kostean, sormiin tarttumattoman taikinan. Voit sekoittaa taikinan yleiskoneella taikinakoukulla. Saat murumaisen taikinan, työstä se työtasolla palloksi. Teitpä taikinan käsin tai koneella, työstä siitä silkkinen venyttelemällä ja muotoilemalla sitä käsissä kymmenisen minuuttia.
2. Muovaa taikinasta tanko, kääri se tuorekelmuun ja nostaa kylmään vähintään puoleksi tunniksi.
3. Taikinan kaulitseminen: Kaulitse pasta työtasolla tai työstä se halutun paksuiseksi pastakoneella koneen telojen väliä vaihdellen seuraavasti. Ota pinaattipastasta pala ja työstä se suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Jauhota palan pinnat kevyesti ja veivaa se pastakoneesta läpi telavälin ollessa suurimmillaan. Jauhota pastan pintaa, pienennä telojen väliä ja etene näin kunnes telaväli on pienimmillään. Taittele tämän jälkeen pastalevy pituussuunnassa puoliksi, ja uudelleen puoliksi ja vielä uudelleen, kunnes saat neliön muotoisen taikinalevyn. Käännä levyä 90 astetta, säädä telaleveys suurimmilleen ja työstä pasta jälleen telojen välistä, kunnes pasta on ohutta, silkkistä ja siistiä. Jos reunat murtuilevat, taita uudelleen, kasvata telojen väliä ja veivaa pasta telojen läpi.
4. Raviolit eli täytetyt pastatyynyt: Ravioleja varten tarvitset pareittain saman kokoisia, pastakoneella ohueksi työstettyjä pastalevyjä. Levitä pastalevyt kevyesti jauhotetulle työtasolle. Valmista tahnamainen pinaatti-ricottatäyte tai nosta täytteeksi valkokatkarapuja, juustoa mieliteon mukaan sekä tuoretta oreganosilppua. Asettele täytettä pastalevylle noin 7 sentin välein. Kostuta täytteiden ympäriltä levyä veteen kastetulla siveltimellä tulevien saumojen kohdalta. Nosta päälle pastalevy ja painele se kiinni alempaan levyyn. Leikkaa pasta veitsellä siististi neliöiksi tai rennosti vapaalla kädellä jättäen täytteen ja leikkuukohdan väliin pari senttiä taikinaa. Jotta taikinat kiinnittyvät toisiinsa, painele taikinoita vastakkain tai ummista reunat haarukalla painellen. Jos lopputulos on lennokas, älä sure. Kotitekoinen pasta saa näyttää kotitekoiselta. Tee pastakastike ennen kuin keität raviolit, sillä keittäminen käy nopeasti. Keitä ravioleja muutama minuutti isossa kattilassa runsaassa suolalla maustetussa vedessä.
5. Kastike: Mittaa viinietikkaa ja oliiviöljyä lukuun ottamatta kastikkeen ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen kannen alla varttitunti. Lisää lopuksi viinietikka ja kasviöljy, tarkista maku ja sekoita kastike kypsän, juuri keitetyn pastan joukkoon. Tarjoa parmesanjuustoraasteen ja yrttisilpun kanssa.