Resepti
Punajuuripyörykät ja sienikastike
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4
Ainekset
1 | pss | Apetit Punajuuripyöryköitä (à 320 g) |
Sienikastike: | ||
---|---|---|
1 | kpl | sipuli |
200 | g | kantarelleja tai suppilovahveroita |
Apetit rypsiöljyä paistamiseen | ||
2 | rkl | Apetit Rypsiöljyä |
2,5 | dl | kaurakermaa |
1 | rkl | vahvaa kahvia |
2 | rkl | tuoretta timjamia hienonnettuna |
suolaa | ||
mustapippuria | ||
Tarjoiluun: | ||
Apetit perunamuusia (à 350g) | ||
suolakurkkuja |
Valmistusohjeet
1. Valmista ensin sienikastike. Kuori ja hienonna sipuli. Putsaa sienet ja leikkaa ne tarvittaessa pienemmiksi paloiksi.
2. Kuumenna öljy pannulla tai kattilassa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää sienet ja paista, kunnes ne ovat kypsiä.
3. Lisää kaurakerma ja kuumenna kiehuvaksi. Anna muhia hetken aikaa, jotta kastike hieman paksuuntuu. Mausta kahvilla, tuoreella timjamilla, suolalla ja mustapippurilla.
4. Paista Punajuuripyörykät pannulla öljyssä pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoile Punajuuripyörykät ja sienikastike perunamuusin ja suolakurkkujen kera.