Resepti

Punajuuripyörykät ja sienikastike

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 4

Vegaaninen
Punajuuripyörykät ja sienikastike

Ainekset

1pssApetit Punajuuripyöryköitä (à 320 g)
Sienikastike:
1kplsipuli
200gkantarelleja tai suppilovahveroita
Apetit rypsiöljyä paistamiseen
2rklApetit Rypsiöljyä
2,5dlkaurakermaa
1rklvahvaa kahvia
2rkltuoretta timjamia hienonnettuna
suolaa
mustapippuria
Tarjoiluun:
Apetit perunamuusia (à 350g)
suolakurkkuja

Valmistusohjeet

1. Valmista ensin sienikastike. Kuori ja hienonna sipuli. Putsaa sienet ja leikkaa ne tarvittaessa pienemmiksi paloiksi.

2. Kuumenna öljy pannulla tai kattilassa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää sienet ja paista, kunnes ne ovat kypsiä.

3. Lisää kaurakerma ja kuumenna kiehuvaksi. Anna muhia hetken aikaa, jotta kastike hieman paksuuntuu. Mausta kahvilla, tuoreella timjamilla, suolalla ja mustapippurilla.

4. Paista Punajuuripyörykät pannulla öljyssä pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoile Punajuuripyörykät ja sienikastike perunamuusin ja suolakurkkujen kera.