Resepti
Ruukkusiika
Arvio: 4 / 5
Ilahduttavan uudenlainen kalaherkku vaikka joulu- tai buffet-pöytään.
Valmistusaika: Yli 60 min.
Annosmäärä: 12 annosta
Ainekset
600 | g | Siikafileetä |
2 | sitruunaa | |
0,5 | pss | Apetit Kotimainen Sipulikuutioita |
1 | prk | kevytranskakermaa |
1 | tl | juoksevaa hunajaa |
1 | rkl | Dijon sinappia |
0,5 | tl | suolaa |
0,5 | tl | rouhittua valkopippuria |
0,5 | dl | tuoretta kirveliä silputtuna |
tilliä ja sitruunaa |
Valmistusohjeet
1. Poista nahka siikafileestä ja suikaloi filee. Kaada suikaleet kulhoon.
3. Pese sitruunat ja raasta yhden sitruunan keltainen kuoriosa ohuesti. Halkaise sitruunat ja purista puolikkaista mehut. Sekoita kuoriraaste ja mehu siikasuikaleiden ja sipulin joukkoon. Peitä kulho kelmulla ja pane jääkaappiin 2–4 tunniksi. Sekoita siikasuikaleita pari kertaa marinoimisen aikana.
5. Sekoita kastikkeen aineet. Kaada siikasuikaleet siivilään ja valuta hyvin. Pane suikaleet kastikkeen kanssa kerroksittain ruukkuun tai tarjoiluastiaan. Peitä ja anna olla viileässä muutamia tunteja tai seuraavaan päivään. Koristele tillillä ja sitruunaviipaleilla ja tarjoa salaatin tai kuitupitoisen ruisleivän kanssa.