Resepti

Sadonkorjaajan pata ja muusi

Helppo ja herkullinen lihapataresepti sadonkorjuukasviksista ja syksyn herkullisesta sienisadosta.

Valmistusaika: yli 60 minuuttia

Annosmäärä: 4 annosta

Laktoositon Gluteeniton
Sadonkorjaajan pata ja muusi

Ainekset

500gnaudan paistikuutioita
2rklApetit-rypsiöljyä
200gmetsä- tai herkkusieniä
1tlpaprikajauhetta
2rkltomaattipyreetä
5dllihalientä
3laakerinlehteä
10kplkokonaisia mustapippureita
1tlsuolaa
1pssApetit Sadonkorjuukasviksia (à 300 g)
Tarjoiluun
1dlhienonnettua persiljaa
2prkApetit perunamuusia (à 350 g)

Valmistusohjeet

1. Kuumenna kasviöljy padassa ja ruskista paistikuutiot parissa erässä.

2. Paloittele sienet ja paista niitä lihojen kanssa hetki. Lisää pataan paprikajauhe ja tomaattipyree ja sekoita. Kaada joukkoon lihaliemi ja lisää myös laakerinlehdet, mustapippurit ja suola. Hauduta kannen alla n. 45 minuuttia ja lisää sitten Sadonkorjuukasvikset.

3. Hauduta vielä n. 15 minuuttia ja tarkista maku. Viimeistele hienonnetulla persiljalla. Valmista perunamuusi pakkauksen ohjeen mukaan ja tarjoa se Sadonkorjaajan padan kanssa.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!