Resepti
Särkipyörykät, uunijuurekset ja chipotlemajoneesi
Arvio: 5 / 5
Mausteinen majoneesi, uunijuurekset ja hoitokalastussaalista hyödyntävät särkipyörykät ovat suomalaisten uusi fish and chips.
Valmistusaika:
Annosmäärä: 4 annosta
                            Ainekset
| 1 | pss | Apetit Särkisen kalapyörykät | 
| 1 | pss | Apetit Kotimainen Peruna & uunijuurekset | 
| 1 | tl | yrttimaustetta | 
| 2 | rkl | hunajaa | 
| Majoneesi: | ||
|---|---|---|
| 2 | majoneesia | |
| 0,5 | sitruunan mehu | |
| 2 | rkl | tomaattisalsaa, mielellään chipotle-pippurilla maustettua | 
| 0,5 | tl | cayennepippuria | 
| suolaa | ||
| mustapippuria | ||
| Tarjoiluun: | ||
| ruccolaa | ||
Valmistusohjeet
1. Sekoita uunijuuresten joukkoon hunaja, kasviöljy ja yrttimauste. Levitä seos tasaiseksi kerrokseksi uunipellille leivinpaperille.
2. Kuumenna noin 30 min uunin keskitasolla 250 °C:ssa tai kiertoilmauunissa 225 °C:ssa. Sekoita kerran kypsennyksen aikana. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Sekoita majoneesin ainekset, mausta makusi mukaan.
4. Tarjoa majoneesin ja ruccolan kera
 Jaa
 Facebook
            
 LinkedIn
            
 Sähköposti