Resepti
Särkipyörykät, uunijuurekset ja chipotlemajoneesi
Arvio: 5 / 5
Mausteinen majoneesi, uunijuurekset ja hoitokalastussaalista hyödyntävät särkipyörykät ovat suomalaisten uusi fish and chips.
Valmistusaika:
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
1 | pss | Apetit Särkisen kalapyörykät |
1 | pss | Apetit Kotimainen Peruna & uunijuurekset |
1 | tl | yrttimaustetta |
2 | rkl | hunajaa |
Majoneesi: | ||
---|---|---|
2 | majoneesia | |
0,5 | sitruunan mehu | |
2 | rkl | tomaattisalsaa, mielellään chipotle-pippurilla maustettua |
0,5 | tl | cayennepippuria |
suolaa | ||
mustapippuria | ||
Tarjoiluun: | ||
ruccolaa |
Valmistusohjeet
1. Sekoita uunijuuresten joukkoon hunaja, kasviöljy ja yrttimauste. Levitä seos tasaiseksi kerrokseksi uunipellille leivinpaperille.
2. Kuumenna noin 30 min uunin keskitasolla 250 °C:ssa tai kiertoilmauunissa 225 °C:ssa. Sekoita kerran kypsennyksen aikana. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Sekoita majoneesin ainekset, mausta makusi mukaan.
4. Tarjoa majoneesin ja ruccolan kera