Resepti
Särkipyörykät, uunijuurekset ja chipotlemajoneesi
Arvio: 5 / 5
Mausteinen majoneesi, uunijuurekset ja hoitokalastussaalista hyödyntävät särkipyörykät ovat suomalaisten uusi fish and chips.
Valmistusaika:
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
| 1 | pss | Apetit Särkisen kalapyörykät |
| 1 | pss | Apetit Kotimainen Peruna & uunijuurekset |
| 1 | tl | yrttimaustetta |
| 2 | rkl | hunajaa |
| Majoneesi: | ||
|---|---|---|
| 2 | majoneesia | |
| 0,5 | sitruunan mehu | |
| 2 | rkl | tomaattisalsaa, mielellään chipotle-pippurilla maustettua |
| 0,5 | tl | cayennepippuria |
| suolaa | ||
| mustapippuria | ||
| Tarjoiluun: | ||
| ruccolaa | ||
Valmistusohjeet
1. Sekoita uunijuuresten joukkoon hunaja, kasviöljy ja yrttimauste. Levitä seos tasaiseksi kerrokseksi uunipellille leivinpaperille.
2. Kuumenna noin 30 min uunin keskitasolla 250 °C:ssa tai kiertoilmauunissa 225 °C:ssa. Sekoita kerran kypsennyksen aikana. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Sekoita majoneesin ainekset, mausta makusi mukaan.
4. Tarjoa majoneesin ja ruccolan kera
Jaa
Facebook
LinkedIn
Sähköposti