Resepti

Särkipyörykät, uunijuurekset ja chipotlemajoneesi

Mausteinen majoneesi, uunijuurekset ja hoitokalastussaalista hyödyntävät särkipyörykät ovat suomalaisten uusi fish and chips.

Valmistusaika: alle 60 minuuttia

Annosmäärä: 4 annosta

Särkipyörykät, uunijuurekset ja chipotlemajoneesi

Ainekset

1pssApetit Särkisen kalapyörykät
1pssApetit Kotimainen Peruna & uunijuurekset
1tlyrttimaustetta
2rklhunajaa
Majoneesi:
2majoneesia
0,5sitruunan mehu
2rkltomaattisalsaa, mielellään chipotle-pippurilla maustettua
0,5tlcayennepippuria
suolaa
mustapippuria
Tarjoiluun:
ruccolaa

Valmistusohjeet

1. Sekoita uunijuuresten joukkoon hunaja, kasviöljy ja yrttimauste. Levitä seos tasaiseksi kerrokseksi uunipellille leivinpaperille.

2. Kuumenna noin 30 min uunin keskitasolla 250 °C:ssa tai kiertoilmauunissa 225 °C:ssa. Sekoita kerran kypsennyksen aikana. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Sekoita majoneesin ainekset, mausta makusi mukaan.

4. Tarjoa majoneesin ja ruccolan kera

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!