Resepti
Savukalaa ja halloumia
Arvio: 3.5 / 5
Halloumi on kasvissyöjien ja nuorison suosikki, ja miesten ja naisten ja lasten. Grillaa sitä kirjolohen ja yllättäen vesimelonin kanssa.
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
2 | pkt | halloumia |
250 | g | vesimelonia |
1 | savustettu kirjolohifilee (à 750 g) | |
Vihersalaatti: | ||
---|---|---|
1 | amerikansalaattia | |
2 | rkl | tuoretta minttua |
2 | rkl | Neito rypsiöljyä™ |
1 | tl | mustapippuria |
Tarjoiluun: | ||
3 | dl | sugar snapseja grillattuna |
2 | rkl | tilliä |
Valmistusohjeet
1. Huuhtele halloumi ja anna sen liota kylmässä vedessa puolisen tuntia, jotta suola liukenee veteen. Huuhtele ja suikaloi salaatti. Revi joukkoon mintunlehtiä ja mausta rypsiöljyllä ja mustapippurilla.
2. Kaada vesi pois. Viipaloi halloumi ja grillaa se kauniin raidallisiksi paloiksi. Grillaa myös meloniviipaleet.
3. Kokoa annokset lautasille alhaalta ylöspäin seuraavasti: salaatti-minttuseosta, kirjolohiviipale, vesimeloniviipale, halloumi, muutama mintun lehti. Tarjoa kesäjuhlissa, vaikkapa uusien perunoiden kanssa tai grillaa lisukkeeksi sugarsnapseja.