Resepti

Savukalaa ja halloumia

Halloumi on kasvissyöjien ja nuorison suosikki, ja miesten ja naisten ja lasten. Grillaa sitä kirjolohen ja yllättäen vesimelonin kanssa.

Valmistusaika: alle 30 minuuttia

Annosmäärä: 4 annosta

Vähälaktoosinen Gluteeniton
Savukalaa ja halloumia

Ainekset

2pkthalloumia
250gvesimelonia
1gApetit Savustettu Kirjolohifilee
Vihersalaatti:
1amerikansalaattia
2rkltuoretta minttua
2rklNeito rypsiöljyä™
1tlmustapippuria
Tarjoiluun:
3dlsugar snapseja grillattuna
2rkltilliä

Valmistusohjeet

1. Huuhtele halloumi ja anna sen liota kylmässä vedessa puolisen tuntia, jotta suola liukenee veteen. Huuhtele ja suikaloi salaatti. Revi joukkoon mintunlehtiä ja mausta rypsiöljyllä ja mustapippurilla.

2. Kaada vesi pois. Viipaloi halloumi ja grillaa se kauniin raidallisiksi paloiksi. Grillaa myös meloniviipaleet.

3. Kokoa annokset lautasille alhaalta ylöspäin seuraavasti: salaatti-minttuseosta, kirjolohiviipale, vesimeloniviipale, halloumi, muutama mintun lehti. Tarjoa kesäjuhlissa, vaikkapa uusien perunoiden kanssa tai grillaa lisukkeeksi sugarsnapseja.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!