Resepti
Sieni-ohrakeitto
Arvio: 4.5 / 5
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4
Ainekset
300 | g | sieniä (esim. kantarelleja, suppilovahveroita tai herkkusieniä) |
1 | kpl | sipuli |
3 | kpl | valkosipulinkynttä |
3 | kpl | lehtisellerin vartta |
1 | rkl | Apetit Rypsiöljyä |
2 | rkl | tomaattipyrettä |
1 | l | kasvislientä |
2 | kpl | laakerinlehteä |
2 | dl | esikypsytettyjä kokonaisia ohrasuurimoita |
2 | pss | Apetit Kotimainen keittojuureksia (á 200 g) |
1 | rkl | omenaviinietikkaa |
2 | rkl | tuoretta timjamia hienonnettuna |
suolaa | ||
mustapippuria |
Valmistusohjeet
1. Putsaa sienet ja revi tai leikkaa ne pienemmiksi paloiksi. Haihduta sienistä enimmät nesteet pois pannulla. Jos käytät herkkusieniä, ruskista viipaleet tilkassa öljyä.
2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa lehtisellerit pieniksi paloiksi. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli, selleri ja tomaattipyre, kuullota vielä hetki. Lisää sienet, kasvisliemi, laakerinlehdet ja ohrasuurimot. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla 20 minuuttia.
3. Lisää keittojuurekset ja omenaviinietikka kattilaan ja keitä vielä miedosti poreillen kymmenen minuuttia. Mausta hienonnetulla timjamilla, suolalla ja mustapippurilla.