Resepti
Sieni-pastavuoka
Arvio: 3.5 / 5
Maukas sieni-pastavuoka syntyy vaivatta valmiin kantarellikeiton avulla, nam!
Valmistusaika:
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
1 | pkt | Apetit kantarellikeittoa (a 400 g) |
500 | g | pastaa, esim. penne |
suolaa | ||
2 | valkosipulinkynttä | |
200 | g | herkkusieniä |
Apetit-rypsiöljyä | ||
mustapippuria | ||
suolaa | ||
1 | tl | kuivattua rosmariinia tai timjamia |
125 | g | sulatejuustoa, esim. Koskenlaskija |
100 | g | juustoraastetta |
Valmistusohjeet
1. Ota kantarellikeitto huoneenlämpöön sulamaan.
2. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
3. Kuori ja viipaloi valkosipulin kynnet. Lohko herkkusienet neljään osaan. Kuumenna pannu, lisää tilkka öljyä sekä valkosipuli ja sienet. Paista muutama minuutti, mausta suolalla sekä mustapippurilla.
4. Valuta pasta ja kaada kuuma pasta reilunkokoiseen uunivuokaan. Sekoita pastan joukkoon kuivatut yrtit. Paloittele kohmeinen kantarellikeitto varovasti veitsellä ja laita palat vuokaan pastan joukkoon. Paloittele sulatejuusto ja lisää palat vuoan pinnalle.
5. Paista 180-asteisessa uunissa 20 minuuttia ja sekoita hyvin.
6. Lisää pinnalle paistetut sienet ja valkosipuli sekä juustoraaste. Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen ja jatka paistamista n. 20 minuuttia.