Resepti

Silakkapihvit

Arvio: 3.1 / 5

Silakkapihvit ovat hyvää perusruokaa. Marinoi ylimääräiset ja herkuttele eväsleivissä.

Valmistusaika: alle 30 minuuttia

Annosmäärä: 4 annosta

Silakkapihvit

Ainekset

400gSilakkafileitä (*
0,75tlsuolaa
1tlvalkopippuria myllystä
1dlkorppujauhoja
2rklNeito Rypsiöljyä™ paistamiseen
Täyte
100gsinihomejuustoa
0,5dltillisilppua
Tarjoiluun
1prkApetit Perunamuusia
1pssApetit Papuja
1punasipuli
1rklbalsamiiviinietikkaa
1tlsuolaa
1tlmustapippuria

Valmistusohjeet

1. Lajittele silakkafileet pareittain siten, että samankokoiset muodostavat pihvin.

2. Levitä fileet voipaperille nahkapuoli alaspäin ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Murustele joka toiselle silakkafileelle sinihomejuustoa ja jaa päälle tillisilppu. Nosta toinen filee kanneksi.

3. Kääntele silakkapihvit korppujauhoissa.

4. Sulata margariini paistinpannulla ja paista neljä pihviä kerrallaan keskilämmöllä kullan ruskeiksi. Tee tarjolle myös punasipulipapulisuke. Kuullota paistinpannulla punasipuli. Lisää pavut sekä balsamiviinietikka ja mausta seos. Kumenna viitisen minuuttia. Valmista tarjolle myös perunamuusi pakkauksen ohjeiden mukaan.

5. Vinkki! Jos silakkapihvejä jää, tee marinoidut silakkapihvit ja syö ne alkupaloina, salaatissa tai vaikkapa eväänä ruisleivän välissä. Valmista marinadi kiehauttamalla kattilassa 1 dl etikkaa, 1 dl sokeria ja 1 dl vettä. Lisää mausteeksi 1/2-1 rkl suolaa, muutama maustepippuri ja pari laakerinlehteä. Jäähdytä ja kaada rasiaan silakkapihvien päälle. Käytä 2 vuorokauden sisällä.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!