Resepti
Sinisimpukkakeitto
Arvio: 4 / 5
Sinisimpukoiden sesonki on kutakuinkin silloin, kun kuukauden englanninkieleisessä nimessä esiintyy r-kirjain.
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
1 | verkollinen sinisimpukoita | |
1 | fenkoli | |
3 | shalottisipulia | |
3 | valkosipulinkynttä | |
100 | g | voita |
3 | dl | valkoviiniä |
3 | dl | kermaa |
3 | dl | kanalientä |
1 | tl | punaista chiliä suikaloituna |
1 | dl | persiljaa silputtuna |
Valmistusohjeet
1. Harjaa simpukat kylmässä vedessä. Heitä pois rikkinäiset simpukat. Napauta auki olevia simpukoita. Jos kuori ei sulkeudu, heitä simpukka pois.
2. Suikaloi fenkoli. Kuori ja pilko sipulit. Sulata voi kattilassa ja kuullota fenkoli ja sipulikuutiot siinä. Lisää simpukat kattilaan ja kuumenna kannen alla muutama minuutti. Lisää valkoviini. Keitä kannen alla noin 5 min.
3. Siivilöi liemi.
4. Heitä pois ne simpukat jotka eivät ole auki. Lisää siivilöityyn liemeen kerma ja kanaliemi. Keitä lientä kokoon ilman kantta, kunnes noin puolet on jäljellä. Lisää lopuksi simpukat, chili sekä persilja. Nauti patongin kera.