Resepti

Sinisimpukkakeitto

Arvio: 4 / 5

Sinisimpukoiden sesonki on kutakuinkin silloin, kun kuukauden englanninkieleisessä nimessä esiintyy r-kirjain.

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 4 annosta

Gluteeniton
Sinisimpukkakeitto

Ainekset

1verkollinen sinisimpukoita
1fenkoli
3shalottisipulia
3valkosipulinkynttä
100gvoita
3dlvalkoviiniä
3dlkermaa
3dlkanalientä
1tlpunaista chiliä suikaloituna
1dlpersiljaa silputtuna

Valmistusohjeet

1. Harjaa simpukat kylmässä vedessä. Heitä pois rikkinäiset simpukat. Napauta auki olevia simpukoita. Jos kuori ei sulkeudu, heitä simpukka pois.

2. Suikaloi fenkoli. Kuori ja pilko sipulit. Sulata voi kattilassa ja kuullota fenkoli ja sipulikuutiot siinä. Lisää simpukat kattilaan ja kuumenna kannen alla muutama minuutti. Lisää valkoviini. Keitä kannen alla noin 5 min.

3. Siivilöi liemi.

4. Heitä pois ne simpukat jotka eivät ole auki. Lisää siivilöityyn liemeen kerma ja kanaliemi. Keitä lientä kokoon ilman kantta, kunnes noin puolet on jäljellä. Lisää lopuksi simpukat, chili sekä persilja. Nauti patongin kera.