Resepti

Sitruuna-parsakaalipasta

Arvio: 4.3 / 5

Valmistusaika: Alle 30 min.

Sitruuna-parsakaalipasta

Ainekset

2pssApetit Parsakaalia
2kplvalkosipulinkynttä
1sitruuna
300gtuorepastaa
1rklApetit Kotimainen Sitruuna-basilika Rypsi- & rapsiöljyä
1dlvoimakasta juustoraastetta (esim. emmental)
0,75tlsuolaa
0,5tlmustapippuria rouhittuna
Lisäksi ½ ruukkua tuoretta salviaa

Valmistusohjeet

1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Pese sitruuna, raasta kuori (2 tl) ja purista mehu (½ dl). Sekoita keskenään. Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (1/2 tl suolaa / 2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan. Kuumenna parsakaalit pakkauksen ohjeen mukaan. Paista parsakaaleja tämän jälkeen vielä pari minuuttia pannulla Apetit Kotimainen Sitruuna-basilika Rypsi- & rapsiöljyssä. Lisää pannuun myös valkosipuli-sitruunamehu. Sekoita pasta ja juustoraaste parsakaalien kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää tilkka Apetit Kotimainen Sitruuna-basilika Rypsi- & rapsiöljyä. Viimeistele salvian lehdillä.